hirdetés
Egyéb, Emberek, Érdekesség

10-ből 8-an nem tudják a jó választ, mert földhözragadt a gondolkodásuk: józan paraszti ésszel könnyű rájönni a megoldásra

hirdetés

Igazából nem is nagyon szeretnénk szaporítani a szót, hiszen maga a feladvány látható a képen is. De talán mégis jobb, ha folyószövegben is leírjuk, hátha akkor könnyebben rájössz arra, mi a helyes válasz.

Tehát: Tíz aranyhal van egy tálban. Ebből kettő megfulladt, négy elúszott és három meghalt. Akkor hány darab aranyhal maradt a tálban. Itt mutatjuk magát a képet is:

Az a tanácsunk, hogy ne kezdj rögtön számolni, előbb olvasd el még egyszer a feladványt. És ne feledd: halakról van szó, akik egy tálban vannak. Na, ezek után gondolkodj el a helyes válaszon, és nem árt, ha előveszed a józan paraszti eszedet.

hirdetés

Annyit már most elmondhatunk, hogy a helyes válasz nem egy, pedig, ha a matematika oldala felől néznénk, akkor könnyen erre a következtetésre juthatnánk, hiszen 10-2-3-4=1.

hirdetés

De gondold csak végig. A halak egy tálban vannak nem tudnak hova máshova elúszni. Ha esetleg el is fogyott a tálból a víz, és szegények megfulladtak, akkor is a tálban maradtak. Tehát, mind a 10 a tálban maradt továbbra is. Ez a jó válasz.

hirdetés

Forrás:www.viccesszavak.com

Következő cikk:   Ez a kedves, fiatal lány 800 km-t utazott, hogy szerelmével lehessen: ott derült ki, hogy ocsmány módon átverték