hirdetés
Érdekesség

10 észbontó takarítási trükk, amit a háziasszonyok többsége nem ismer, pedig aranyat ér!

hirdetés

Bár vannak olyan háziasszonyok, akik imádnak rendet rakni, a legtöbbjük azonban mégis menekül ez elől a feladat elől, mert tudják, hogy nem egy egyszerű és könnyű feladat.

Pedig teljesen más lenne a véleményük, ha ismernének néhány olyan trükköt, ami nem csak könnyebbé, hanem gyorsabbá is teszi a takarítást. Ezeket áruljuk most el!

1. Csempék fugái
A csempék fugái egy idő után piszkossá válnak, de szerencsére van erre is megoldás! Keverjünk össze szódabikarbónát ecettel és dörzsöljük át ezzel a fugákat.

hirdetés

2. Ablakok
Nincs szükségünk a drága ablaktisztítókra, van ennél olcsóbb módszer is! 1 rész ammóniát keverjünk össze 10 rész vízzel és ezzel permetezzük be az ablakokat, majd töröljük tisztára őket.

hirdetés

3. Padlók
A padlókkal is igazi csodákat művelhetünk, ha 1/4 csésze ecetet összekeverünk 1 liter vízzel és ezzel mosunk fel.

hirdetés

4. Vízkő a mosógépben
A mosógépek egyik legnagyobb gyilkosa a vízkő, de erre is van aranyat érő praktika! Öntsünk 80 gramm citromsót a mosógépbe és 80 fokon mossuk át a gépet.

hirdetés

5. Tükrök
Nem csak tisztává, de ragyogóan csillogóvá varázsolhatjuk a tükröket, ha kevés alkohollal áttörölgetjük őket.

6. Vágódeszka
A vágódeszka is lehet foltos a rendszeres használat által, de ha citromlevet öntünk rá, majd sóval átdörzsöljük ismét eredeti állapotukban használhatjuk őket.

7. Szőnyegek
Nem kell napokig száradni hagyni a fáradtságos munkával kitisztított szőnyegeket és még tisztítóba sem kell vinni őket sok pénzért! Szórjunk rájuk egy kevés szódabikarbónát vagy keményítőt, hagyjuk hatni 1 órán át, majd alaposan porszívózzuk ki. Az illatuk friss lesz!

hirdetés

8. Hűtőszekrény
A kellemetlen szagok elűzése érdekében csodákra képes, ha egy félbe vágott citromot teszünk a hűtőszekrény ajtajára. Magába szívja a szagokat és friss illatot áraszt.

9. Penészes csempe
A fürdőszoba csempéi bizony hajlamosak a penészesedésre, de ha egyenlő arányban összekeverünk szódabikarbónát citromlével és átkeféljük ezzel a csempéket, a penésznek annyi!

hirdetés

10. Sütő
A sütő ajtaját is megviseli a rendszeres igénybe vétel, de ha egy csésze szódabikarbónát összekeverünk annyi meleg vízzel, hogy krémszerű pasztát kapjunk, megoldódik a problémánk. Csak dörzsöljük át vele a sütő ajtaját, hagyjuk hatni 15 percig, majd tisztítsuk meg!

Forrás: tudasfaja.com

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés