hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség

12 jel, hogy intelligensebb vagy, mint gondolnád

hirdetés

Kételkedsz a saját intelligenciádban? Íme 12 jel, amely megmutatja, hogy nagyon is tévedsz. Ezek közül legalább 2 dolog biztosan igaz lesz rád.

1. Vettél már zeneleckéket

hirdetés

hirdetés

Számos tanulmány bizonyítja, hogy egy hangszeren való tanulás jó hatással van a gyerekek fejlődésére. Az egyik tanulmány azt állítja, hogy elég mindössze egy hónap zenetanulás ahhoz, hogy egy 4-6 éves gyerek jobb pontokat érjen el a teszteken, valamint, hogy könnyebb legyen számára a tanulás. Véletlenül nem játszottál hegedűn gyerekkorodban? Talán ez az oka, hogy ilyen jól gondolkozol.

hirdetés

2. Te vagy a legidősebb testvér a családban

hirdetés

Egy érdekes kutatás szerint a legidősebb testvérnek mérsékelt előnye van a fiatalabbakkal szemben, ha intelligenciáról van szó. Ezért van, hogy gyakran a legidősebb testvér a legsikeresebb a családban.

hirdetés

3. Anyatejet kaptál kisbaba korodban

Brit és új-zélandi tudósok nagyjából 3000 gyerek kognitív képességeit vizsgálták. Az eredmények szerint azok a gyerekek, akiket kisbabaként anyatejjel tápláltak, átlagosan 7-tel több pontot értek el a társaiknál.

4. Már gyerekként is szerettél olvasni

hirdetés

Az esély, hogy nagyon okos vagy elég magas, ha már egészen kicsi korodban is rajongtál a könyvekért. A kutatás során kiderült, hogy azok a gyerekek, akik korábban tanultak meg olvasni a társaiknál, később magasabb pontszámokat értek el a teszteken. A kutatást elvégző tudósok szerint egy ember verbális és nonverbális képességei is jelentősen fejleszthetők, ha korán megtanul olvasni.

5. Balkezes vagy

Vannak adatok, amelyek szerint a bűnözők között nagyon sok balkezes ember található. Hogy miért, arra még nem született magyarázat. Másrészt, egy új kutatás szerint a balkezes emberekre jellemző egy olyan kreatív gondolkodásmód, amellyel könnyebben találnak megoldást a problémákra. A balkezesek általában találékonyabbak és tudják, hogyan kezeljék a nehéz helyzeteket.

6. Gyakran aggódsz

Egyre több tanulmány bizonyítja, hogy azok, akik gyakran aggodalmaskodnak, intelligensebbek másoknál. Ez azért lehet, mert folyton a tetteik lehetséges következményein gondolkoznak, valamint azon, hogy minden a lehető legjobban alakuljon.

7. Magas vagy

A Princeton Egyetem kutatása kimutatta, hogy a magas gyerekek általában jobban tanulnak, mint a társaik, és sikeresebb felnőtté válnak. Szóval húzd ki magad, és légy büszke a magasságodra.

8. Vicces vagy

Kiderült, hogy a humorérzék és az intelligencia szoros összeköttetésben állnak. 400 gyereket kértek meg arra, hogy töltsenek ki egy IQ tesztet, majd minél frappánsabb, viccesebb képleírásokat kellett írniuk rajzfilmjelenetekhez. Tippelj, kiké lett viccesebb!

9. Kíváncsi vagy

Egy londoni egyetem üzleti pszichológia professzora arra a következtetésre jutott, hogy a kíváncsiság az intelligens emberek fontos jellemvonása. A kíváncsi emberek kifinomultabb elmével rendelkeznek. Szeretnének minél több új dolgot felfedezni és fejlődni.

10. A tökéletességre való vágy

Az intelligens emberek általában perfekcionisták. Soha sem elégedettek teljesen. Ha sportolnak, addig gyakorolnak, amíg a legjobbá nem válnak. Ha pedig elégedetlenek a külsejükkel, akár az egész ruhatárukat is felújítják, hogy javítsanak rajta.

11. Éjjeli bagoly vagy

Viccesnek hangzik, de kiderült, hogy jobb intellektussal rendelkeznek azok, akik szeretnek sokáig fennmaradni. Tudósok szerint ennek az az oka, hogy az intelligens emberek a képességeik határait feszegetik.

12. Rendezetlen kézírás

hirdetés

Úgy tartják, hogy az intelligens emberek gondolkodása gyorsabb, mint a kézírása, így az gyakran rendezetlen. Ez a kreativitás egyik jele.

Forrás:www.tudnivalok.eu

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés