hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség

14 tipp, melyet mindenkinek ismernie kell. Az életed múlhat rajta

hirdetés

Szinte lehetetlen készen állni mindenre, amivel az élet meglephet minket, de jó, ha tudunk pár alapvető trükköt, ami segíthet nekünk egy-egy szorult helyzetben. Mindenkivel előfordult már az életében, hogy olyan szituációban találja magát, melyben hirtelen nem tudja, hogy mi legyen a helyes döntés.

Hoztunk nektek pár trükköt és tippet, melyeket célszerű megjegyezni. Az életünk múlhat rajta. Apróságok ugyan, de elsőre nem is gondolnánk, hogy mennyire fontosak lehetnek.

hirdetés

1: Vészhelyzet esetén, ha hívjuk a 112-t, akkor először mindig a tartózkodási helyünket kell bemondani. Ha megszakadna a hívás, akkor legalább azt tudják, hogy hol keressenek minket. Hogy egy példával is éljünk: “A Székesfehérvár, Zrínyi utca 12-ből telefonálok. Kiss Béla vagyok és bejelzett a szén-monoxid érzékelőnk.”

2: Ha egy fiú terhességi tesztet végez el, és az pozitív eredményt mutat, akkor érdemes orvoshoz menni. Van rá esély, hogy hererákja van.

hirdetés

hirdetés

3: Ha nyilvános helyen kezdünk el fulladozva köhögni, akkor ne próbáljunk elvonulni a mosdóba, mert ciki a jelenet. A legtöbb haláleset a mosdókban, fürdőkben történik, mert az emberek oda “menekülnek”, hogy mások ne lássák, ahogy kínlódik.

4: Ha egy vészhelyzetben segítségre van szükségünk, akkor ne csak azt óbégassuk az utcán, hogy “segítség!”. Legyünk konkrétak és célozzunk meg egy-egy személyt a felkiáltásunkkal. “Hé te ott piros kabátban, segíts kérlek!”

5: Utasként szigorúan tilos a lábakat a műszerfalra tenni. Ha egy baleset miatt kinyílik a légzsák, akkor nagyon csúnya sérüléseket szerezhetünk.

hirdetés

6: Úszás közben előfordulhat, hogy elveszítjük a tájékozódási képességünket. Dezorientáltak leszünk. Nem tudjuk merre van felfelé. Ilyenkor kövessük a kifújt légbuborékokat. Azok mindig a felszín felé mennek.

7: Az üldöző méhek nem fognak meghátrálni attól, ha a vízbe ugrunk. Ott fognak körözni a fejünk felett. Fussunk addig, amig meg nem unják. Egy idő után kikiáltják magukat nyertesnek és felhagynak az üldözésünkkel.

Következő cikk:   Ez is csak egy szürke napnak látszott a reptéren, aztán hat ember úgy gondolta, maradandó perceket szerez a többieknek

8: Ha valaha elrabolnának, akkor próbáljunk pár megszabadulni pár ruhától, ékszertől. Szórjunk el, amit csak tudunk, hogy könnyebben megtaláljanak.

9: Ha egy olyan táblát látunk, ami a zsebtolvajokra próbálja felhívni a figyelmünket, akkor ne kezdjünk el lázasan matatni a pénztárcánk után, illetve húzkodni a cipzárokat. Ez a rablóknak felhívás egy keringőre. Tudják, hogy van ott valami jóság, ha ennyire aggódunk a tárcánk miatt.

10: Ha egy házban indokolatlanul hal vagy pisiszagot érzünk, akkor azonnal villanyszerelőt kell hívni. Elektromos tűzvész előjele lehet.

11: Ha vihar idején azt vesszük észre, hogy a hajunk elkezd megemelkedni, akkor hamarosan a közelben villám fog becsapni. Azonnal fedezékbe kell rohanni.

12: Ha kint süt a nap, akkor soha ne hagyjunk vizes palackot a kocsiba. Ha a napfény megfelelő szögben éri, akkor tüzet okozhat. Mint egy nagyító.

13: Ha éjszaka gázszagra ébredsz, akkor ne kapcsolj villanyt! Azonnal menj ki a házból és hívd a 112-t. Ha a házban tényleg gázszivárgás van, akkor a villanykapcsoló szikrája fel is robbanthat minket.

14: Ha éjszaka a házban vagy és úgy érzed, hogy valaki betört, akkor ne kapcsolj villanyt. Ha valami ég, akkor kapcsold le. Ők sem fognak látni semmit, de te jobban ismered a házat. Feltalálod magad sötétben is, míg ők nem!

hirdetés

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Forrás:vilagunk.hu