hirdetés
Egyéb, Emberek, Érdekesség

15 elképesztő filmes baki, amit nem vettél észre a Jurassic Parkban

hirdetés

A Jurassic Park hatalmas sikert aratott megjelenésekor, a filmet további 2 rész követte. Persze ettől függetlenül tudjuk, hogy ez a film sem tökéletes, össze is szedtük a legszembetűnőbb hibákat.

1) Amikor a helikopter először leszáll a szigeten, nem a leszállópálya közepén landol. A következő beállításban viszont már középen van.

hirdetés

2) Amikor Hammond belép Dr. Grant lakókocsijába, kibont egy üveg pezsgőt, majd az egyik poharat egy fehér ronggyal kezdi törölgetni. A következő beállításban a rongy már rózsaszín.

hirdetés

3) Amikor Timet megrázza az áram a kerítésnél, a szikrák több centire a kezétől jelennek meg.

hirdetés

4) Amikor Dr. Grant megtalálja a tojásokat, a talaj nagyon sötét alattuk, szinte fekete. A következő beállításban már sokkal világosabb, homokos a talaj.

hirdetés

5) Amikor Lex majdnem leesik az álmennyezetről, felnéz a kamerába. A készítők pedig ahelyett, hogy egy másik kameraállásból mutatták volna a jelenetet, a kaszkadőrön hagyták a kamerát, és Lex arcát digitális effektekkel tették a kaszkadőr arcára. Sajnos, ez meg is látszik az eredménye

6) Amikor Ellie és Alan először látják meg a dinoszaurusz csordát a tónál, Ellie Alan előtt áll. A következő képen viszont Alan háta mögött áll.

7) Amikor elkezdődik a túra, látjuk, ahogy Tim beszáll abba az autóba, ahol Gennaro ül. Itt nem látunk semmit az oldalsó ablakok felett, ám amikor már a túra során kinéznek az oldalsó ablakokon, Gerrano és Tim feje felett is láthatjuk a beépített mikrofonokat.

8) Amikor Tim nem mer leugrani a kerítésről, Dr. Grant elkezd számolni neki. A beállításból úgy tűnik, mintha Lex és Grant közel állnának a kerítéshez. A következő képen viszont látszik, hogy messzebb vannak tőle.

9) Amikor a T-Rex betöri az Explorer tetőablakát, egy pillanatra látjuk, hogy kitöri az egyik fogát. A következő képen viszont már újra megvan az összes foga.

Következő cikk:   Flegma titkárnők...

10) Amikor az első raptor belép a konyhába, láthatjuk, ahogy egy kéz oldalról odanyúl és megtámasztja a dinót.

11) Amikor Dr. Grant és a gyerekek fent vannak a fán, egy pillanatra láthatjuk Dr. Grant bakancsát, melynek talpa szinte makulátlan, ami az őket ért megpróbáltatások tekintetében elég hihetetlennek tűnik.

12) Amikor az Explorer felborul, és a kamera Lexre közelít, látszik, hogy a tetőablakot oldalt vékony drótokkal rögzítették az autó vázához.

13) Amikor Nedry kiszáll az autóból, hogy kinyissa a kaput, a kocsi ajtaja nyitva marad. Amikor a kapu kinyílik, és Nedry visszamegy a kocsihoz, az ajtó csukva, és Nedrynek még erőlködnie is kell, hogy ki tudja nyitni.

14) Amikor a T-Rex lenyeli az utolsó falatot a kecskéből, a kép felső részén egy pillanatra láthatóvá válik az egyik esőgép.

15) Amikor a kis csapatnak át kell másznia a kerítésen, az egyik beállításban látszik, hogy a kerítést nem építették meg végig.

hirdetés

Forrás:www.toppont.hu