hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség, Történetek

20 találékony szakács, akiknek a trükkjei vírusossá váltak az interneten

hirdetés

hirdetés

Előfordul, hogy néha megkívánunk valami finomat, de túl késő van már boltba menni és megvásárolni a hozzá szükséges alapanyagokat, vagy csak egyszerűen lusták vagyunk, és nincs kedvünk hozzá. A jó hír, hogy ilyen esetekben sem kell elnyomnunk az éhségünket, a különféle otthon található dolgok segítségével ugyanis pillanatok alatt ízletes finomságokat készíthetünk. Egy kis rafináltsággal például a krumplipüréből ropogós snacket, a tegnapi pizzából pedig olyan zamatos ételt készíthetünk, mintha most sütötték volna a pizzériában.

1 A kis kosarak elkészítéséhez használjunk merőkanalat.

hirdetés

hirdetés

2 Egyszerű módja a pizzaszeletek tűzhelyen történő melegítésének, amitől újra ropogóssá válnak anélkül, hogy odaégnének.

hirdetés

hirdetés

3 ,,Volt egy kis maradék krumplipürém, ezért úgy döntöttem, hogy megsütöm. Kiváló harapnivaló lett belőle.”

4 Ha meg kell magozni egy meggyet vagy cseresznyét, de nincs kéznél speciális magozó, akkor egy szimpla fa nyársat is használhatunk.

hirdetés

5 Ha szőlő lejárt, és már senkinek sem kell, csak tedd be néhány órára a sütőbe (alacsony hőmérsékleten), hogy ínycsiklandó mazsolát kapj. Zabkásához tökéletes!

6 A gyors és trendi desszert elkészítéséhez keverjünk össze egy nagyon kicsi tejet porcukorral, és öntsük az édesség tetejére.

7 A pizza is lehet alacsony szénhidráttartalmú, ha ropogós tészta helyett húst használunk. 0,45 kg darált csirkét keverjünk össze 1 tojással és fél csésze kenyérmorzsával – a pizza tészta készen áll!

8 Szeretnél két mirelit pizzát sütni, de csak egy tepsid van? Nem probléma!

9 Ahhoz, hogy chipset készíts a mikróban, vágd fel a lehető legvékonyabbra a burgonyát, szórd meg olajjal és tengeri sóval, majd tedd be 3-4 percre a mikróba. Ezután fordítsd meg őket, és tedd be további 2-3 percre.

10 A brokkoli szárak felhasználása: aprítsd fel és dobd bele őket a tésztafőzés közben az utolsó két percben a vízbe, majd szűrd le őket. Ezzel növelheted a tészta tápanyagtartalmát és csökkentheted a kalóriatartalmát anélkül, hogy drámai módon megváltoztatnád az ízét.

11 Tegyél friss ananászlevet vagy darált ananászt a húspácba. Ez nemcsak természetes édességet ad a húsnak, de remekül meg is puhítja.

12 Hogyan lehet laktatóbbá tenni egy rament? Tegyél hozzá néhány fagyasztott zöldséget!

13 Ha 2 tojást és 1/2 csésze vajat adsz a tortamixhez, akkor tortasütiket készíthetsz.

14 A gofrisütő segít a csokoládétorta elkészítésében.

15 Steaket is süthetsz a gofrisütőben.

16 Maradék borda + BBQ + cheddar = cowboy quesadilla.

17 Tedd el a zöldségek héját egy zacskóba, és fagyaszd le. Ha a zacskó megtelik, készíts belőle zöldséglevest.

18 ,,Ha nincs kakaóprom vagy szűrőm, akkor 2 darab Oreo kekszet használok a desszertek díszítéséhez.”

19 A sárgarépa gyors és kés nélküli hámozásában nagy segítségünkre lehet egy fém súrolószivacs.

20 ,,Imádom a rántott dolgokat, de nem akarom, hogy a fenekem ne férjen bele a nadrágba, ezért mindent olaj nélkül sütök. Gyönyörű, aranybarna kéreg képződik rajtuk.”

Én is így szoktam, csak sütőpapírt rakok alá a serpenyőbe. © Helloer / VK
Bónusz: ma a boltban láttam egy lányt, aki alaposan megtapogatta a mandulás és mogyorós csokikat a boltban. Ez a lány egy zseni! Így mindig olyan csokit tudunk választani, amiben sok a mogyoró vagy a mandula.

hirdetés

Forrás:9liked.hu

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés