hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség

4 edzés, amit akár a hálószobád padlóján is végezhetsz

hirdetés

Nem minden edzésnek kell pörgős kardiónak lennie. Néhányat úgy is elvégezhetsz, hogy közben fekszel. Így is teljes értékű edzésben lesz részed, mivel minden izmodat meg tudod mozgatni. Akár kezdő vagy, akár haladó, ezek a gyakorlatok segítenek erősíteni és hajlékonyabbá tenni a testedet.

1. Kezdő edzés, hogy növeld az izmaid erejét

hirdetés

Könnyített kitörés: A falat, vagy egy széket kell majd használnod az egyensúlyozáshoz. Állj úgy, hogy a jobb lábad kb. egy méterre a bal előtt legyen. Ezután addig hajlítod a lábadat, amíg a hátsó térded majdnem leér a földre. A törzsedet eközben tartsd egyenesen. Ismételd meg 15-ször mindkét lábbal.

Fekvőtámasz: Kezdd úgy, hogy a térdeid a földön vannak. A tested a fejedtől a térdedig teljesen egyenes kell, hogy legyen. Ezután hajlítsd be a könyökeidet, és engedd a testedet a föld felé, majd emeld vissza magad. Ismételd meg 5-10-szer.

hirdetés

Hát erősítés: Feküdj hasra úgy, hogy mindkét karod a földön legyen, majd emeld fel a mellkasodat kb. 20 cm magasra, aztán engedd vissza a fölre. 10-szer ismételd meg.
Guggolás: Fontos, hogy a térdeidet 90 fokos szögben hajlítsd be. Tarts ezt a pozíciót 3-5 másodpercig, majd egyenesedj fel. 10-szer ismételd meg.

hirdetés

2. Kezdő nyújtógyakorlatok

A combizom nyújtása: Feküdj a hátadra úgy, hogy a térdeidet behajlítod. Ezután fogd meg a vádlidat, vagy a bokádat, ha eléred, majd óvatosan kezdd el húzni a lábadat a tested felé, hogy érezd az izmok feszülését. Tarts kb. 15-30 másodpercig. Ismételd meg 10-szer mindkét lábon.

A csípő nyújtása: A jobb lábad legyen előtted, a bal pedig mögötted. A törzsedet tartsd egyenesen. A bal térdedet engedd a földre, a jobbat pedig 90 fokos szögben tartsd. Maradj így 30 másodpercig mindkét lábnál.

hirdetés

Állj négykézláb úgy, hogy a bal térdedet behajlítod 90 fokos szögben s két karod között. A jobb lábadat nyújtsd ki magad mögött. Tartsd ezt a pozíciót 15 másodpercig. Ismételd meg 15-ször mindkét lábbal.

Következő cikk:   Csak a borotvaéles eszűek tudják, melyik lány a cica valódi gazdája

Feküdj a bal oldaladra, és egyensúlyozz a bal könyököddel. A jobb karoddal pedig óvatosan húzd a feneked felé a jobb lábadat, úgy hogy a térdeid összeérnek. Tartsd 30 másodpercig, majd ismételd meg 5-ször mindkét lábbal.

3. Közepes és haladó szintű edzés

Plank: Könyökölj le a földre úgy, hogy a könyökeid a válladdal egy vonalban legyenek. Támaszkodj az alkarodon, a lábaddal pedig a lábujjaidon. A tested legyen egyenes és a fejed legyen vele egy vonalban. Érezned kell, hogy a hasizmaid feszülnek. Maradj ebben a testhelyzetben 20 másodpercig.

A döglött bogár gyakorlat: Feküdj a hátadra, majd a két karodat emeld fel, hogy a vállaiddal egy vonalban legyenek. Ezután a lábaidat is emeld fel a karokkal párhuzamosan. Lassan engedd a föld felé a jobb karodat és a bal lábadat, majd emeld vissza. Mindkét oldalon ismételd meg 10-szer.

Osztott guggolás: Ehhez a gyakorlathoz szükséged lesz valamire, amire felléphetsz. A fellépő előtt kb. egy méterre állj meg úgy, hogy az mögötted legyen, és helyezd rá a bal lábadat. Engedd a testedet lefelé úgy, hogy behajlítod a térdeidet. Az elülső lábadra helyezve a testsúlyodat emeld fel magad. Ezt ismételd meg 15-ször mindkét lábbal.

4. Haladó hasizom erősítő gyakorlatok:

Plank lábemeléssel: Helyezkedj el a plank pozícióba, és ügyelj rá, hogy a hátad egyenes legyen. Emeld fel az egyik lábadat a hátaddal egy vonalban, és tartsd 5 másodpercig. Ezután csináld ugyanezt a másik lábaddal. 15-ször ismételd meg.

Törzsfordítás: Ülj a földre behajlított térdekkel, a talpaiddal a földön. Kicsit dőlj hátra, majd emeld fel a lábaidat, hogy 90 fokos szöget zárjanak be a talajjal. Ebben a testhelyzetben fordítsd el a törzsedet és az ujjaiddal érintsd meg a talajt. Ezt ismételd meg mindkét oldalon 20-szor.

Oldalsó plank: Feküdj a jobb oldaladra, majd emeld fel magad a földről a jobb alkarod és a jobb lábad segítségével, és tartsd egyenesen a testedet. Lassan engedd a csípődet a föld felé, majd emeld vissza. Ismételd meg 20-szor mindkét oldalon.
Feküdj a hátadra felhúzott térdekkel. A combjaid 90 fokos szöget zárjanak be a törzseddel. A karjaidat nyújtsd ki oldalra, tenyérrel felfelé. Ezután a térdeidet engedd a föld felé a jobb, majd a baloldalra, úgy, hogy a vállaid a földön maradnak. Ismételd meg 16-szor mindkét oldalon.

Következő cikk:   A rántott víz a legújabb trend, ami meghódította az internetet
hirdetés

Te melyik edzést találtad a leghasznosabbnak? Hogyan tartod fitten magad otthon?

Forrás:www.tudnivalok.eu