hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség

7 reggeli testgyakorlat, amivel egész nap energikusnak érezheted magad

hirdetés

Mindenki tudja, hogy a reggel a nap legfontosabb része, így oda kell arra figyelni, hogy mit csinálsz ilyenkor. Vannak olyan gyakorlatok, melyek a nap hátralévő részében jó fizikai és szellemi állapotot fognak kölcsönözni. Nem kell kínoznod magad, nem durva, fárasztó edzésekről és gyakorlatokról beszélünk. Egy-kettőt bizony fekve kell elvégezni, és csak levegőt kell venni hozzá. Mostani posztunkban azért mutatjuk be nektek ezeket a hatékony gyakorlatokat, hogy egész nap pozitívak és energikusak legyetek.

1, Pillangó póz

A pillangó póz kiváló testhelyzet, amely segít a pihenésben és a meditálásban, sőt az emberek kiegyensúlyozottabbnak érzik magukat tőle.

hirdetés

Feküdj a hátadra majd tedd össze a talpaidat és a sarkaiddal közelíts a medencéd felé. Figyelj a helyes légzésre. Tedd az egyik kezed a hasadra a másikat pedig magad mellé. Most lélegezz, tartsd bent néhány másodpercig, aztán engedd ki. Ismételd meg 10-szer.

2, Plank

hirdetés

hirdetés

A plank nagyon hatékony gyakorlat, ugyanis erősíti a hasizmokat, a hátat és a vállakat is.

Vedd fel a plank pozíciót, ahogyan a képen is látod. Figyelj arra, hogy a hátad végig egyenes legyen egészen a sarkadig. Tartsd a pózt 20 másodpercig és lélegezz egyenletesen. Ezután tarts 30 másodperc pihenőt, majd ismételd meg háromszor a gyakorlatot.

3, Boldog baba póz

hirdetés

A boldog baba póz segít a lábak nyújtásában és a hát izmainak erősítésében. Nagyon egyszerű ezt kivitelezni:

Egyszerűen csak feküdj a hátadra és emeld fel a lábaidat, de figyelj, hogy a csípőd a talajon, matracon maradjon. Fogd meg a talpad, és kezdd el a térdeidet a mellkasod felé húzni. Lehetőleg maradj ebben a pózban 5-10 lélegzetvételig.

4, Fél híd

A félhíd erősíti és nyújtja az egész testét.

Ehhez nem kell mást tenned, mint a hátadra feküdni és behajlítani a térdeidet. Ezután egy mozdulattal ki kell tolnod a csípődet, ahogy a képen is látod. Figyelj arra, hogy a vállaid továbbra is a padlón, matracon maradjanak. A hátad mindeközben legyen egyenes és végy mély levegőket. Tartsd a pózt 30 másodpercig, majd engedd vissza a csípődet a földre. A gyakorlatot háromszor ismételd meg.

Következő cikk:   Furcsa női szokás: “Van egy 2 órás szabályom, amit minden férfinak be kell tartania a randin, különben soha többé nem lát.”

5, Lábemelés

A lábemelés tökéletes gyakorlat ahhoz, hogy a has és a csípő izmai erősebbek legyenek, illetve, hogy javítsák a test vérkeringését:

Feküdj a hátadra és a karjaidat tedd a tested mellé. Ezután emeld fel a lábaidat addig, hogy a csípőddel együtt 90 fokos szöget zárjanak be (lásd: kép) Ezután lassan engedd le a lábad, majd a gyakorlatot ismételd meg 10-szer egymás után.

6, Nyak és vállizmok nyújtása

Manapság még fontosabb, hogy vigyázz a nyak és a vállizmaidra. Előfordul, hogy rengeteg időt töltesz a számítógép előtt ülve, ami megviseli az izmokat. Ezek lenyújtásának legegyszerűbb gyakorlata, ha a fejedet az egyik kezed segítségével különböző oldalakra döntöd a másikkal pedig tartod a nyakad.

Ehhez először is ülj le, és tedd a bal kezed a fejed tetejére az első képen látható módon a jobbat pedig tedd a nyakadra. Döntsd el egyik irányba majd tartsd ott 20 másodpercig, ezután a másik irányba is csináld meg.

A másik gyakorlatot a második képen látható módon csináld. Tedd mindkét kezd a fejed fölé, és az egyikkel fogj rá a másik könyöködre, majd húzd lefelé a gerinced felé. Természetesen ugyanezt végezd el a másik kezeddel is. Tartsd a pózt 20 másodpercig.

Mindkét gyakorlatot háromszor végezd el.

7, Orron való légzés

Ez a gyakorlat segít elérni egy nyugodt állapotot, és kapcsolatba lépni a testeddel.

Ehhez le kell először is feküdnöd a hátadra. Próbáld ellazítani a tested és vegyél egy nagy levegőt az orrodon keresztül és érezd ahogy áthat a nyugalom és a tisztaság. Ezt a gyakorlatot lehetőleg mindennap csináld és csodálatos átalakulást fogsz tapasztalni.

hirdetés

Te próbáltál már valaha reggel edzeni?

Forrás:erdekescikkek.hu