hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség, Történetek

75 éve házasok, most megosztják, hogy mi a hosszú házasság receptje!

hirdetés

hirdetés

A 91 éves Bobbie és a 93 éves Douglas Creasey tinédzser korukban találkoztak először. Akkor még nem gondoltak arra, hogy egy szép napon a 75. házassági évfordulójukat fogják ünnepelni.

Bobbie-nak nagyon megtetszett Douglas, azonban a fiú nem vette észre, hogy a lány érdeklődik iránta.

hirdetés

“Nagyon jól nézett ki, és vicces is volt. A barátai szóltak neki, hogy “hé, te itt ez a gyönyörű lány, odavan érted”. Mint később kiderült, én is tetszettem neki, csak nem mert kezdeményezni” – mesélte Bobbie.
Fotó: Gwen Hicox

hirdetés

“Kicsit szégyenlős voltam, és különben is nem volt autóm. De, amikor megtudtam, hogy érdeklődik irántam, elkértem a nővérem egyik barátjának az autóját, és megkerestem. Aztán egyre közelebb kerültünk egymáshoz. Én az iskola elvégzése után beálltam a hadseregbe, de rengeteg levelet váltottunk egymással” – mesélte Douglas.

hirdetés

1946 novemberében Douglas parancsot kapott, hogy a következő 10 napon belül jelentkezzen Kaliforniába, hogy felszálljon egy Japánba tartó hajóra. Ahelyett, hogy egyenesen Kaliforniába indult volna, Douglas egy kitérőt tett, és Kentuckyba látogatott, hogy feleségül vegye élete szerelmét.

hirdetés

“Akkoriban nem volt telefonunk, nem tudott értesíteni. Nagyon váratlanul ért, amikor ott állt a küszöbön katona ruhában, és azt mondta, hogy most házasodjunk össze. Már régen terveztük, hogy összeházasodunk, de arra nem gondoltam, hogy ez ilyen hirtelen lesz. Nagyon meghitt és emlékezetes volt a pillanat, amikor kimondtuk az “igen”-t, de végtelenül szomorú voltam, hogy utána rögtön Japánba kellett menjen” – mesélte Bobbie.
Fotó: Gwen Hicox

Miközben Douglas Japánban volt, Bobbie visszament az iskolába, majd leérettségizett. A házasságukat titokban tartották, mert attól féltek, ha kiderül, Bobbie nem végezheti el az iskolát. Egy év múlva Douglas leszerelt, és 1950 decemberében megszületett az első gyermekük.

Douglas egész életében bérszámlálóként, Bobbie pedig ápolónőként dolgozott.

hirdetés

Négy gyermekük született: Mike, Gary, Gwen és Janica.
Fotó: Gwen Hicox

“Az élet egy kaland, a családdal sokat jártunk kirándulni. Minden évben a gyerekkel három héten keresztül kempingeztünk valahol nyugaton. Nagyon sok élményben volt részünk, amikor meglátogattuk a nemzeti parkokat” – mondta Bobbie.

hirdetés

Bobbie és Douglas szerint a hosszú házasság titka az Istenbe vetett hit, hiszen minden nehéz pillanatban égi segítséget kaptak, csak így tudták átvészelni a reménytelennek tűnő időket.

Forrás:filantropikum.com

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés