Emberek, Érdekesség

A 49 éves nő különös zsákmányra bukkant a tengerparton: később kiderült, mi is az, és hogy közel 80 millió Ft-ot ér

Ez a 49 esztendős thai asszony, Siriporn Niamrin épp Thaiföld egyik tengerpartján sétált egy vihar után, amikor valami igencsak furcsa dolgot vett észre a földön.

Mikor közelebb ment hozzá, igen erős „halszag” csapta meg az orrát. Ekkor még inkább elkezdte érdekelni, hogy mi is lehet a különleges lelet. Közelebb ment, megvizsgálta, majd úgy döntött, hazaviszi a 60 cm hosszú, 7 kilós „zsákmányt”, amiről akkor még azt sem tudta, micsoda.

Kiderült, a hölgy jól tette, hogy magával vitte a leletet, ugyanis bebizonyosodott, hogy az nem más, mint egy 7 kilogrammos ámbra, ami a korábbi eladások és a mérete alapján akár 185 ezer fontot is érhet, ez átszámolva közel 80 millió forint.

Az ámbra egy büdös, viaszszerű anyag, amit a bálnák öklendeznek vissza magukból, és szó szerint kincset ér: évszázadok óta a parfümgyártás egyik legfontosabb alapanyaga, mivel megakadályozza az illatok felbomlását. Amikor a bálna kiöklendezi az ámbrát, az reakcióba lép a tengervízzel, megszilárdul, és lerakódik a partokon. Egy ilyenre bukkant ez a nő is, akiből most ennek köszönhetően milliomos lett.

Itt láthatod a hölgyet és különlegesen értékes zsákmányát:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

Forrás:www.fontosszavak.info