hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség

A bejgli 10 szabálya, amit sok háziasszony nem ismer

hirdetés

Ha idén ismét megpróbálkozol a bejgli sütéssel, de már előre tartasz attól, hogy vajon jól sikerül-e vagy ismét elhibázol valamit, akkor tartsd be az alábbi 10 szabályt és nem lesz gond!

Soha ne futtasd az élesztőt, mert akkor kalács jellegűre dagad a tészta és a végeredményed sem bejgli lesz!

Ha túl lágyra kevered a tölteléket, sütés közben szétesik a bejgli.

hirdetés

Hogy ne ess abba a hibába, hogy emiatt szárazra kavarod, egy kevés reszelt almával orvosolhatod a problémát. De vigyázz, alaposan csavard ki az almát, mielőtt hozzákevered!

Ne félj attól, hogy szorosan tekerd fel a tésztát! Sokan aszt hiszik, ha nagyon szoros, akkor rossz lesz a végeredmény, ez azonban nem így van!

hirdetés

Ha szép márványmintás bejglire vágysz, a nyers tekercset 1 egész tojás és 2 tojássárgája keverékével kend meg, csak sütés felénél kend be a tojásfehérjével!

hirdetés

Mindig hideg sütőbe tedd be a bejglit, mert ha túl forróra előmelegíted, a külseje hamarabb megpirul, a belseje pedig nyers marad.

180-190 fokos sütés az ideális. Efelett túl hamar megég, ez alatt pedig nagyon megkelhet a sütőben a tészta.

A tetejét mindig szurkáld meg! Ez segít, hogy sülés közben távozzon belőle a felszabaduló gőz és ezzel a tésztád is egyben marad.

hirdetés

Ha szeretnéd megelőzni, hogy kiszáradjon a tészta, akkor a sütőbe tegyél mellé egy kisebb tepsiben egy kevés vizet.

hirdetés

Egy átlagos sütőben 30 perc alatt szép, karamell színűre kell sülnie a bejglinek!

Forrás:www.tudasfaja.com

Következő cikk:   Anyósom egy almát tett a kinyitott sütőbe! Nem fogod elhinni miért tette! Mióta elmondta az okát, pontosan ugyanúgy teszek én is!