hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség, Megható

A búvár öt órán keresztül szedte le a bálnáról a zsinórokat: videóra vették, mit tett utána a hatalmas állat

hirdetés

Talán mindannyian egyetértünk abban, hogy a bálnák csodálatos állatok, de erről senki sem tud szenvedélyesebben beszélni, mint James Moskito. Ő búvár és egyben önkéntes aktivista is.Egy búvárkodás alkalmával csoporttársaival Kalifornia partjainál észrevettek egy óriási bálnát, mely köré hosszú halászzsinór volt tekeredve.

A horgászzsinór vége pedig egy másfél tonnás horgonyba volt beakadva. Sajnos nagyon rosszul álltak a dolgok, de James úgy döntött, hogy csapattársaival mindent elkövetnek a bálna kiszabadítása érdekében.

“A zsinór egy része már benne volt a bálna külső bőr és zsírrétegében. Rátettem a kezemet az állatra és ezt mondtam: Hát sajnos ez most fájni fog. A bálna nagyon együttműködő volt, ki is nyitotta a száját ahhoz, hogy a hosszú zsinórokat egyenként szépen el tudjuk távolítani.”

hirdetés

Aztán végre öt hosszú óra után sikerült az állatot kiszabadítani a zsinórok fogságából és ekkor valami hihetetlen történt. Az állat egy időre eltűnt a mély vízben, majd hirtelen felbukkant, James mellé úszott, és ott lebegett mellette mintha arra várna, hogy megsimogassa őt. Ott úszott mellette és csak nézte őt a nagy szemével.

hirdetés

hirdetés

Forrás:www.kedvesszavak.info

Következő cikk:   Az anya oldalba bökte a lányt a tömött buszon, hogy adja át a helyet a fiának: a lány válasza heves reakciókat váltott ki