hirdetés
Életmód, Emberek, Érdekesség

A földműves furcsa hangokat hallott a mélyedésből: húsz év után először merészkedtek le, és elakadt a lélegzetük

hirdetés

A kilencvenes évek elején Vietnámban egy földműves furcsa hangokat hallott, amelyek a föld alól jöttek. A férfi először megijedt, de ezzel egy időben nagyon kíváncsi is lett.

Sok évvel később, 2009-ben egy expedíció elindult a föld alá, és megnézte, honnan érkeztek a hangok annak idején. A felszínről teljesen átlagosnak tűnő üreg elképesztő meglepetéseket tartogatott.

A barlang neve Son Doong, ezt a nevet a benne található föld alatti folyóról kapta. A barlang saját dzsungellel és folyóval rendelkezik. Hihetetlen módon még felhők is kialakultak itt. A Son Doong minden valószínűség szerint a legnagyobb barlang a világon, számítások szerint egy közel 40 emeletes felhőkarcoló is elférne benne!

hirdetés

A barlangba lejutó fénysugaraknak köszönhetően csodás látványt nyújtanak a cseppkövek. A barlang látogatható a turisták számára is. Vize hihetetlenül tiszta, a helyiek különleges erőt tulajdonítanak neki.

Itt található bolygónk legnagyobb földalatti vízesése is. A barlang olyan nagy, hogy még a tapasztalt barlangászokat is elbűvöli a látvány:

hirdetés

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

hirdetés
hirdetés

Forrás:www.kedvesszavak.info

Következő cikk:   12 híresség, akik civil foglalkozásáról eddig nem is tudtunk