hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség

A keresztfiam kertész, tőle lestem el ezt a trükköt: azóta én is hatalmas, ropogós, lédús uborkákat szüretelek

hirdetés

Kártevői is akadnak, ezért védelmet kell nyújtani számára. Válassz az alábbi módszer közül, és védd az uborkáidat természetes módon.

1.Miután 3-4 levele megjelent, öntözd a következő keverékkel. Egy vödör vízhez adj 30 csepp jódot, 20 gramm szappant, és 1 liter vizet. Tíznaponta öntözd ezzel a keverékkel az uborkákat.

2.Este tegyél egy szelet kenyeret egy vízzel megtöltött vödörbe, reggel szűrd le a vizet, majd adj a vödör vízhez kis flakon jódot, és ezzel öntözd az uborkákat. A keveréket mindenképp hűvös helyen tárold, kéthetente öntözd vele az uborkákat, és akkor őszig bőséges termésre számíthatsz.

hirdetés

3.Egy vödörben keverj el 2 liter savót, és 150 gramm cukrot. Ha ezzel a keverékkel öntözöd az uborkát, és a paradicsomot, nagyon jó lesz a termés.

4.Egy 700 grammos befőttesüveget tölts fel hagymahéjjal, majd tedd egy vödörbe 10 liter vízbe. Főzd fel a vizet a hagymahéjjal együtt, majd vedd le a tűzről, és hagyd állni 12 órán keresztül. Ezután szűrd le, és a hagymahéjas áztatást keverd el vízzel 1:4 arányban. Öntözd meg az uborkákat ezzel a keverékkel.

hirdetés

5.Öntözd meg az uborkákat savós keverékkel: 5 liter vízhez adj 1 liter savót.

hirdetés

Ennyi az egész! Szívből reméljük, hogy ezek után te is bőséges uborkatermést szüretelhetsz majd a saját kertedben!

hirdetés

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!

Forrás:www.fontosszavak.info

Következő cikk:   A fényképen látszik egy rettentő ciki részlet is: te vajon észreveszed?