hirdetés
Egyéb, Emberek, Érdekesség

A sofőrök 92%-ának fogalma sincs, mit jelent ez a hibajelző lámpa a műszerfalon: te tudod, hogy milyen fontos dolgot üzen?

hirdetés

Az autók műszerfalán bizony igen sok visszajelző lámpa található, melyek többsége rendszerint valamilyen hibára vagy fontos tényre figyelmezteti a vezetőket és az autóban ülőket.

Sajnos a sofőrök többsége ezeknek pusztán a töredékét ismeri, mi magunk is bevallhatjuk, hogy nagy hiányosságaink vannak ezen a téren.

Épp ezért nem ért kicsit felfrissíteni a tudásunkat. Vegyük például a most következő ábrát: te tudod, hogy mire hívja fel a figyelmet?

hirdetés

Adunk néhány lehetőséget, közöttük van a jó válasz is. 1. Menetstabilizáció visszajelző. 2. Meghibásodott felfüggesztés. 3. Nyitott benzintank fedél. 4. Kopott fékbetét. 5. Túl erős pedálhasználat.

hirdetés

Az öt lehetőség közöl valamelyik a helyes megoldás. Tudod, hogy melyik az? Eláruljuk, mindjárt láthatod a megoldást, csak tekerj egy kicsit

hirdetés

L

E

J

hirdetés

J

E

B

B

hirdetés

A helyes válasz a 4-es, vagyis: kopott a fékbetét. Ennek az ábrának tehát nagyon fontos üzenete van, hiszen a megfelelően fogó fékeken az életünk múlhat!

Forrás:www.fontosszavak.info

Következő cikk:   6 hajviselet, ami durván öregíthet! Te ne kövesd el ezeket a hibákat: