hirdetés
Egyéb, Emberek, Érdekesség

A vakmerő mozdonyvezető behajt a félelmetesen szűk, 130 éve épült alagútba: filmre veszi mindazt, ami ott bent rá vár

hirdetés

Az alagutak már több száz éve izgalmas és misztikus helyek, a gyerekek többsége kitörő örömmel fogadja, amikor autóval vagy vonattal behajtunk egy-egy alagútba.

Mások a mai napig idegenkednek a sötét, sokszor szűk helyektől, pláne akinek klausztrofóbiája van. Tény, hogy azért nem mindig kellemes dolog percekig egy sötét alagútban haladni, de ha meggondoljuk, hogy pl. mennyit metrózunk, az megint árnyalja a képet.

hirdetés

Ám pl. a metróalagutak teljesen biztonságos, kivilágított, széles járatok, ahol egy másodpercig sem forog veszélyben az életünk. Ám a most következő alagút cseppet sem ennyire széles, világos és biztonságos. Épp ellenkezőleg:

Rettenetesen szűk, veszélyes és sötét: ha a vonat csak egy kicsit is nagyobb sebességgel megy, nekiütközik a keskeny alagút falának és kész a baj: ilyen alagút ma már biztos nem épülhetne, ám 1888-89-ben az alagút építésének éveiben még nem voltak ennyire szigorúak az előírások.

hirdetés

Hátborzongató végignézni ahogy a vonat halad a szűk járatban, és többször nekikoccol a falnak:

hirdetés
hirdetés

Forrás:www.csodasszavak.com

Következő cikk:   Szeretett volna átbújni a korlátok alatt, ám egy dologgal nem számolt: ezt biztos egy életre megjegyzi