hirdetés
Egyéb, Emberek, Érdekesség

Annyira utál költekezni, hogy még WC papírt sem vesz a New Yorkban élő nő

hirdetés

Két típusú embert tudunk megkülönböztetni, a spórolósokat és azokat, akik két kézzel szórják a pénzt. Utóbbiak szeretnek nagy lábon élni és mindent megvenni maguknak. Ők nem abba a kategóriába tartoznak, akik előre kiszámolják, mire mennyi pénz jut, olykor elfordul, hogy többet költenek, mint amennyi a birtokukban van. Általában az ilyen személyek szoktak nagyon hamar eladósodni, mert nem tudják, hogyan kezeljék a pénzüket.

Ennek ellenére a másik csoport sem sokkal jobb, akik minden forintot megfognak és 10 körömmel védik azt. Ezek az emberek mindent kiszámolnak, hogy mennyi pénz jut az élelmiszerre, háztartási cikkekre…stb. Cikkünk főhőse is eme csoportba sorolható, ám nagyon úgy tűnik, hogy átesett a ló túloldalára.

Aki rendszeresen nézi a TLC műsorait, annak ismerősen csenghet Kate Hashimoto neve, ugyanis az Extrém fukarságban szerepelt. Kate abban a részben elmeséli, hogyan is éli mindennapjait és hogyan fogja meg a pénzt.

hirdetés

A nő három éve él New Yorkban, ami a legdrágább városok egyike, szóval, ha egyedül akar élni, akkor bizony spórolnia kell. Ahelyett, hogy egy olcsóbb, élhetőbb városba költözne ő a fukarságot választotta, ami nagyon sok embernél kiveri a biztosítékot.

hirdetés

Kate mindent elkövet annak érdekében, hogy ne kelljen pénzt költenie, ám, ha ez nem sikerül, akkor igyekszik a lehető legolcsóbban megúszni a dolgokat. Elmondása szerint havi szinten körülbelül 62.000 forintnak megfelelő dollárt költ, ami – ismételjük – a világ egyik legdrágább városában elég nagy szó.

hirdetés

Otthona nem is nevezhető igazi otthonnak, mivel ágya csak néhány egymásra pakolt jógamatrac, étkezőasztala egy újságokkal telerakott gáztűzhely és így tovább. Utóbbit azért tudja ilyen könnyűszerrel asztalként használni, mivel nem főz. Állítása szerint az nagyon sokat fogyasztana, ezt pedig nem engedheti. De nemcsak ezt használja teljesen más célra, hanem mosogatógépét is, ami inkább tároló.

Következő cikk:   Logikai feladat: melyik számú parkolóhelyen áll az autó? A feladat egyszerű, de alaposan meg kell nézni a képet!

hirdetés

A lakásban található “normális” bútorait sem úgy vette hanem “kukázta” Minden olyan használható bútort, amit az emberek kidobnak, ő begyűjti és ha úgy ítéli meg, hogy az használható, akkor egyszerűen hazaviszi. Így sikerült egy széket is begyűjtenie.

A legérdekesebb tények közé tartozik, hogy Kate három éve nem használ mosógépet, ami szintén az energiafogyasztáshoz köthető. Ruháit nemes egyszerűséggel zuhanyzás során tisztítja meg, majd vállfára aggatva hagyja megszáradni.

Nem mintha amúgy olyan sok ruhája lenne, hiszen arra sem nagyon fordít pénzt. Azzal büszkélkedik, hogy már több, mint 8 éve nem vett magának semmilyen ruhát, és fehérneműt is legutoljára 1998-ban vásárolt. Ennek tükrében mindenkinek a fantáziájára bízzuk, hogy milyen állapotban lehetnek a ruhái. (Spoiler: a lenti videóból kiderül)

A másik letaglózó tény, ami valóban megbotránkoztatja az embereket, hogy még arra is sajnálja a pénzt, hogy WC papírt vegyen magának. A róla szóló részben illusztrálta, hogy vízzel és szappannal mosakszik meg WC használat után. Ha esetleg mégis szüksége lenne papírtörlőre, akkor sem a boltban szerzi be őket, hanem a nyilvános mosdók papírtörlőit hasznosítja újra.

Íme az imént említett videó, amiben mindent elmesél:

hirdetés

Forrás:erdekesportal.com