Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség

Anyósom egy almát tett a kinyitott sütőbe! Nem fogod elhinni miért tette! Mióta elmondta az okát, pontosan ugyanúgy teszek én is!

Egyszerű kis trükk, de sok pénzt megtakaríthatunk vele!


Miről is szól tehát anyósom kis trükkje az almával? Ez egy egyszerű, olcsó és természetes módszer, hogy lakásunkat illatossá tegyük toxikus anyagok levegőbe juttatása nélkül!

Mivel a legmakacsabb szagok éppen a konyhában keletkeznek, a legjobb, ha a keletkezésük helyén csapunk le rájuk. Pár tipp, köztük anyósom zseniális módszere:

Sütés után a forró sütőbe teszünk egy egy almát hőálló tányérba (a gyümölcsöt nem kell meghámozni sem!). A meleg hatására az alma kellemes illata mindent betölt, és elnyomja a rossz szagokat.

Egy másik megoldás: némi vizet öntünk egy kis tálba, hozzáadunk egy teáskanál sót, pár karika citromot, narancsot, majd főzzük lassú tűzön 30 percig.

Ízlés szerint tehetünk hozzá illatos fűszereket (pl. szegfűszeget, fahéjat), de a tűzről levétel után akár egy pár csepp illóolajat is. A keverék nemcsak csodálatos illatot kölcsönöz a helyiségnek, de magába szívja a kellemetlen szagokat is.

Egy harmadik trükk: egy tálkába gyógynövényeket helyezünk (pl. rozmaringot, citromfüvet, zsályát, mentát), felöntjük némi vízzel, és a fűtőtestre helyezzük. A fantasztikus illat az egész helyiséget betölti!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!

Forrás:tudnodkell.info