hirdetés
Emberek, Érdekesség, Fejtörő

Az emberek 93%-a rossz számot mond: hány téglalap van a képen?

hirdetés

Az itt látható ábrán csak és kizárólag téglalapok szerepelnek. Ezt nem nehéz belátni. Azt már azonban jóval nehezebb megválaszolni, hogy összesen hány darab van belőlük:

Itt aztán bővelkednek az egymást metsző vonalak, amiknek köszönhetően újabb és újabb téglalapokra bukkanhatunk az ábra vizsgálatakor. A kérdés az, mennyi lesz a végeredmény, ha mindet összeszámoljuk?

hirdetés

Ne hamarkodd el a választ, ha van egy kis időd, vegyél szemügyre minden lehetőséget, és ha úgy érzed, a végére értél és megvan a jó válasz, számold csak át még egyszer.

Ha belefáradtál vagy ha szeretnéd leellenőrizni, jó számra gondolsz-e, akkor nézed meg a cikk alját, mert ott áruljuk el a megfejtést. A megoldáshoz tehát görgess egy kicsit

hirdetés

L

hirdetés

E

J

J

hirdetés

E

B

B

hirdetés

Nos, a helyes válasz, a megfelelő szám: 12. Ennyi téglalapot lehet összeszámolni ezen az ábrán. Ha neked is ez jött ki, akkor szívből gratulálunk, mert ez bizony a nehezebb feladványok közé tartozott!

Forrás:www.kedvesszavak.info

Következő cikk:   Közel 2 napnyi folyamatos küzdelem után a nő végre megszülte kislányát: ám az orvos ezután remegő hangon így szólt