Életmód, Emberek, Érdekesség

“Büszke vagyok arra, hogy szakállas nőnek születtem”. – Kislányként kezdett szakálla nőni, mára sokan férfinak hiszik

Alapvetően egy nőnek nem kellene borotválkoznia. Nem, nem a lábakra, hónaljra gondoltunk, hanem az arcszőrzetre. Tudjátok, hogy mi az a hirzutizmus? Az egy fokozott, férfias típusú szőrnövekedés nőknél. Olyan testtájakon nő egy erősebb, sötét szőr, ami a férfiakra jellemző. Bajusz, szakáll, mellkas, váll, hát, has. A nők hormonális zavara a felelős az elváltozásért.

A 39 éves Larae Perkins az USA-ban él, Las Vegasban. 12 éves korában már elkezdett nőni a szakálla, de csak huszonéves korában diagnosztizálták a fent említett hirzutizmussal.

Éveken keresztül borotválta, majd úgy volt vele, hogy elég volt belőle. Elkezdte elfogadni önmagát, és létrehozott egy blogot “My Hair Is Me” címmel. Ezzel próbál másokat inspirálni. Nemcsak elfogadta az állapotát, hanem büszkévé is tette. Csinosnak érzi magát. Egyáltalán nem foglalkozik mások negatív véleményével. Bár, az emberek sokszor megkérdezik, hogy férfi vagy nő.

Az ilyen jellegű kérdések eloszlatásának céljából csináltatott “Yes, I’m a Girl” (Igen, lány vagyok) feliratú pólókat, és pulóvereket. Ez egy szarkasztikus válasz a sztereotípiákra. A közösségi médiában is elkezdte megosztani a képeit, melyekben ilyen ruhákban van. Ennek hatására többen is felkeresték, akik hirzutizmusban “szenvednek”.

“Nem én vagyok az egyetlen nő, akinek szőr nő az arcán. Az online oldalakat arra használom, hogy a sorstársaim hangja lehessek.” – állítja Larae

Larae párja fotós, aki szívesen választja témájaként a nőt. Ezeken a képeken férfiasabb, sportosabb ruhákat visel. Még az iskolai bálba is öltönybe ment, de azóta nőiesebb vonallal kísérletezik.

“Nem a ruháid határozzák meg, hogy ki vagy. Mindegy, hogy öltönyben vagy, vagy kisminkelve. A lényeg, hogy önmagad legyél.” -mesélte.

“Büszke vagyok arra, hogy nőnek születtem. Nem vagyok transznemű. Egy szakállas nő vagyok. Így születtem és ezen nem akarok változtatni, csak azért, hogy másoknak megfeleljek.”

Larae azt akarja bizonyítani, hogy a szakállas nők, is ugyanolyanok, mint bárki más. Nem cirkuszi látványosságként kell rájuk gondolni. Ez egy állapot, amihez hozzá kell szokni.

“Az önbizalma az egekben van. Szinte csodálom, hogy nem tört össze egy ilyen nyomás alatt. Az emberek gyakran beszólnak neki, de ő erős maradt.” -mesélte Larae párja.

A lány azt tanácsolja azoknak, akinek önbizalomhiánya van, hogy nézzenek minden nap bele a tükörbe és hangosan mondják ki, hogy “Gyönyörű vagy!”. Amint sikerül egy kis önbizalomra szer tenned, nem fog számítani, hogy mit mondanak mások.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Forrás:erdekesportal.com