hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség, Megható, Történetek

Egy 78 éves férfit „örökbe fogadták” a szomszédai: felújították a házát és minden nap ételt készítenek neki

hirdetés

Az idős korosztály képviselői olyan idők emlékeit őrzik, amelyek már soha többé nem térnek vissza, de amelyeket a jövő nemzedékének ápolnia kell, és mindig szeretettel kell gondolni ezekre az időkre. Mert a nagyszüleink vagy szüleink jelentik az egyetlen kapcsolatunkat a közelmúlt történelmével és családunk eredetével, hogy soha ne felejthessük el, honnan jöttünk, és kiknek köszönhetjük a világra jövetelünket.

Napjainkban sajnos, sok gyerek, rokon és unoka úgy tűnik, hogy elfelejti ezeket a szempontokat, elhagyva idős szüleit, nagyszüleit, akik ily módon a legsötétebb magányban élik mindennapjaikat. Szerencsére azonban még mindig vannak angyalok ezen a földön, akiknek az a céljuk, hogy megmentsék ezeknek az embereknek az életét…

hirdetés

Az alábbiakban bemutatjuk Don Roberto történetét, a 78 éves brazil férfiét, aki Sao Paulo városának szélén él, de sajnos egyedül maradt: nincsenek barátai vagy rokonai, akik gondoskodnának róla, vagy segítenének néki a ház körüli teendőkben.

A járvány kitörésével és az ebből adódó távolságtartással, az idős férfi magányossága egyre inkább fokozódott. Senkit nem érdekelt az egészségi állapota, az egyhangú mindennapjai, mígnem néhány fiatal és kedves szomszéd úgy nem döntött, hogy örökre megváltoztatja az életét…

hirdetés

Ezt megelőzően, Roberto egyedül élt, és még villannyal és meleg vízzel sem rendelkezett, ráadásul a magányos, 78 éves férfi, teljes kényelmetlenségben élte a mindennapjait, egy elhasználódott kanapén aludva, távol attól a kényelemtől, amilyen egy vele egykorú idős ember számára járt volna.

hirdetés

De mindez megváltozott, amikor néhány kedves fiatalember bekopogott hozzá, és felajánlotta, hogy felújítják a házát, ételt készítenek számára és gondoskodnak róla: mintha “örökbe fogadták volna”.

„A körülmények, amelyek között az idős ember élt, a jólét legalsó határát súrolták, de mi összefogtunk, hogy felújítsuk a házát, és jobbá tegyük az életét. És ő szívesen elfogadta a segítséget. Azóta felváltva visszük az ebédjét vagy a vacsoráját, és mindig nagyon vigyázunk rá!” – vallják a fiatalok.

Következő cikk:   Zseni vagy idióta? Mit árul el rólad az irka-firkád?

A nagylelkű szomszédok közreműködésének köszönhetően, Don Roberto otthona mára már új kanapéval, modern tévével, megfelelő fűtéssel, villanyhálózattal és meleg vízzel rendelkezik, így a ház, ahol korábban élt, a múlté.

hirdetés

A 78 éves férfi háza modern és funkcionális lakássá változott, és mindez a szomszédok és az őt „örökbe fogadó” közösség összefogásának köszönhető!

hirdetés

Ez az igazán jó cselekedet!

Forrás:twice.hu