hirdetés
Egyéb, Emberek, Érdekesség, Fejtörő

Egy három kérdésből álló teszt, amiből 1 perc alatt meghatározható valakinek az intelligenciaszintje

hirdetés

A világhírű pszichológus, Shane Frederick hozta létre 2005-ben az alább látható tesztet, melynek segítségével percek alatt megállapítható egy ember intelligenciaszintje. A tesztben összesen három kérdés szerepel, melyekre a lehető legrövidebb idő alatt kell választ adni.

Most Te is letesztelheted magadat, hogy sikeresen tudnád-e teljesíteni a pszichológus által felállított villámtesztet. A kérdésekre adott helyes válaszokat a cikk második oldalán találjátok, ezekkel leellenőrizhetitek, hogy jól tippeltetek-e…🧐
Kérdések

hirdetés

Három kérdésből álló intelligenciateszt1.) Egy teniszütő és egy teniszlabda együtt 110 forintba kerül. A teniszütő 100 forinttal drágább, mint a labda. Mennyibe kerül a labda?

2.) 5 gép 5 perc alatt 5 alkatrészt rak össze. Hány perc alatt rak össze 100 gép 100 alkatrészt?

hirdetés

3.) Tavirózsákat tenyésztünk egy tóban. Gyorsan szaporodnak: minden nap megduplázzák az általuk elfoglalt területet. A 48. napra teljesen elfoglalják a tó felszínét. Hányadik napon fedik be teljes tó felszínének felét?

hirdetés

Helyes válaszok

Helyes válaszok

1.) 5 forint. Mivel az ütő 100 forinttal drágább, így az 105 forintba kerül, vagyis: 105 + 5 = 110.

hirdetés

2.) 5 perc. Az összerakással töltött idő nem változik, ha a gépek számát és az alkatrészek számát is egyformán növeljük.

hirdetés

3.) 47. nap és nem a 24. nap. Ha a tavirózsák naponta megduplázódnak, és a 48. napon töltik be teljesen a tó felszínét, akkor az azt jelenti, hogy az azelőtti napon, vagyis a 47. napon töltik be a tó felét.

Forrás:liked.hu

Következő cikk:   A nagymamám elárulta az igazi rántott hús titkát! Sok háziasszony még ma sem ismeri