hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség, Történetek

Egy nő észreveszi, hogy egy magányos férfi 3 éve ugyanott várakozik, de amikor elhatározta, hogy megkérdezi, megdöbbentő dolgot tudott meg

hirdetés

Egy nő, aki három éve ugyanazon az úton autózott, felfigyelt egy férfira, aki csak járkált és a járókelőkkel beszélgetett. A nő csodálkozott, hogy a férfi miért várakozik mindig ugyanabban a sarokban. Aztán egy nap elhatározta, hogy megkérdezi, és megdöbbentő dolgot tudott meg.

Az élet tele van meglepetésekkel, és minden pillanat valami új és izgalmas lehetőségét rejti magában. Bár jó látni, hogy a dolgok a terveink és kívánságaink szerint alakulnak, néha megdöbbenhetünk, mikor nem így történik.

hirdetés

Mégis, egy köszönés vagy egy kis beszélgetés feldobhatja a napunkat, és visszaadhatja a szeretetbe, az emberségbe és a kedvességbe vetett hitünket. Mindannyian rendkívüli dolgokra vagyunk hivatottak, és a mai történet valami hasonlót foglal magában.

UGYANAZON AZ ÚTVONALON JÁRT DOLGOZNI

hirdetés

Ginger Sprouse a férjével a texasi Clear Lake-ben élt, és a Nassau-öbölben vezette főzőtanfolyamokat kínáló vállalkozását. Ahogy minden nap munkába tartott, ugyanazokon az utakon haladt el, és minden zugot és sarkot az emlékezetébe vésett.

hirdetés

Munkába menet Sprouse gyakran látott egy férfit, aki mindig ugyanannak az utcának sarkán ült. A magányosnak tűnő fickó néha leült a járdára, máskor pedig azt látta, hogy ide-oda járkál.

VALAMI FÚRTA AZ OLDALÁT

Három éven át Sprouse minden nap ugyanott látta a férfit. Eső vagy napfény, a férfi soha nem hagyta el a helyet. Sprouse időnként észrevette, hogy a járókelőkkel beszélget, és azon tűnődött, vajon hányan ismerik őt.

hirdetés

A kíváncsisága minden alkalommal felcsigázta, mikor elhaladt mellette, de nem szólt semmit. Aztán egy nap úgy döntött, hogy olyasmit tesz, amit az elmúlt három évben nem mert – megállt, hogy beszéljen a férfival.

BESZÉLGETÉSBE ELEGYEDETT VELE

Mikor Sprouse megállt a kocsijával és letekerte az ablakot, nem is sejtette, hogy egy egyszerű köszönés örökre megváltoztatja az életét. Ezekkel a szavakkal emlékezett vissza az életét megváltoztató élményre:

Következő cikk:   Sokakat megtréfált már ez a feladvány: te tudod, mi a megfejtés és melyik szám kerül a kérdőjel helyére?

“Ő [a férfi] a kocsim vezetőüléséhez ért, és némán állt meg, engem nézve. Aztán elmosolyodott. Egy ragyogó, napsütéses, a szemei szélein ráncolódó mosoly. Akkor tudtam, hogy minden rendben van.”

Beszélgetni kezdtek, és Sprouse elmondta a férfinak, hogy kíváncsi a történetére. Aztán fontos részleteket tudott meg az életéről. A férfi elmondta, hogy Victor Hubbardnak hívják, és 32 éves.

A SZÍVSZORÍTÓ TÖRTÉNET

Hubbard azt is elmesélte, hogy súlyos mentális betegséggel küzd. A texasi nő hálás volt, hogy Hubbard megbízott benne annyira, hogy megosztotta vele a történetét; de még mindig volt valami, amit nem mondott el neki. A nő megkérdezte tőle, hogy miért tartózkodik mindig azon bizonyos helyen.

A nő meglepetésére Hubbard elmesélte szívszorító történetét, és elmondta, hogy az édesanyja elhagyta őt, és minden nap visszatért ahhoz a sarokhoz abban a reményben, hogy újra láthatja őt.

IDEGENEKBŐL BARÁTOK

Sprouse szerint Hubbard tíz éven keresztül az utcán élt, és a helyi és a szociális szolgálatok nem tudták megtalálni az édesanyját. A következő néhány hónap során Sprouse és Hubbard valószínűtlen kapcsolatot alakítottak ki: jó barátok lettek.

Miután megismerte Hubbard szívszorító történetét, Sprouse erős keresztény lévén imádkozott érte. De tudta, hogy többet akar tenni azért, hogy enyhítse a férfi gondjait. Sprouse így mesélt:

“Ez a ‘helló’ és a Szentírás néhány sora azon az éjszakán gyökeret vert a szívemben. A férjem áldásával már másnap reggel elkezdtem telefonálni a szociális szolgálatoknak, a rendőrségnek, a hajléktalanszállóknak és a pszichiátereknek”.

ÜDV A CSALÁDBAN!

Nem sokkal később a Facebookhoz fordult, és segítséget kért a közösségétől. Végül Sprouse és férje meghívta Hubbardot az otthonukba. Gondoskodtak az étkezéséről is, és megszervezték az orvosi rendeléseit.

Sőt, Sprouse munkát ajánlott Hubbardnak a főzőiskolájában, és elindított egy Facebook-oldalt, “This is Victor” címmel, ahol rendszeresen friss információkat osztott meg családja legújabb tagjáról. Egy GoFundMe oldalt is létrehozott, hogy segítsen talpra állni a férfinak.

Következő cikk:   A tanár az egész osztály előtt porig alázta a kisfiút, mert az anyukája takarítónő. Az osztálytalálkozón olyan mélyütést kap, hogy belefagy a szó:

Hubbard megköszönte barátjának nagylelkűségét és kedvességét, és azt mondta, hogy megmentette őt. De nem ő volt az egyetlen, aki nagyon hálás volt – Sprouse megosztotta, hogy ő is ugyanilyen hálás, amiért megtalálta Hubbardot. Kifejezte:

“Az a büdös, mocskos férfi most a családommal él, és olyan, mintha a kisöcsém lenne, már három éve. Sok dolgot éltem át a találkozásunk és a mai nap között, az örömtől kezdve az egyenesen szívszorítóig. A világért sem cserélném el.”

AKI VIGYÁZ BARÁTJÁRA

A TODAY szerint Hubbard története akkora figyelmet kapott, hogy végül hozzájárult ahhoz, hogy felkutassák az édesanyja hollétét. Sprouse szerint az anya Kelet-Texasban élt, és nem örült a közfigyelemnek.

Közben Sprouse azt mondta, reméli, hogy felnőttként Hubbard felelősségteljes döntéseket hoz, és nem tér vissza valamihez, ami kellemetlenséget okozott neki és tönkretette az egészségét. Azt is hozzátette:

“Valahogy meg kellett hoznunk ezt a döntést. Tényleg a családunk része? Tényleg komolyan gondoljuk, amikor azt mondjuk, hogy az életünk hátralévő részében az életünk része lesz, ha ott akar lenni? És mi azt mondtuk: igen.”

hirdetés

Mi a véleményetek a történetről? Szerinted Sprouse helyesen cselekedett, mikor megállt beszélgetni Hubbarddal, és a barátjává vált? Előfordult már, hogy összebarátkoztál egy idegennel, és segítettél neki jobbá tenni az életét?

Forrás:news.amomama.com