hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség

Egy rendmániás anya mindenkinek megmutatja, hogyan takaríthatja ki a házát 30 perc alatt – Módszerét már több millióan követik

hirdetés

A legtöbb nő egyáltalán nincs elragadtatva attól, hogy egy hosszú munkával teli nap után, még hazamenjen és második műszakot vállaljon mint házvezetőnő. Ezt főleg akkor nem szeretik csinálni, mikor a család többi tagja csak henyél, TV-zik, játszik…stb. Ilyenkor úgy érzik, mintha rabszolgák lennének a saját házukban, ahol senki nem segít nekik a házon belüli és az akörüli munkák elvégzésében. Ebben a helyzetben jön jól, ha valaki zseniális tanáccsal, trükkel látja el őket, mert így előbb végeznek a feladatokkal.

A 39 éves Gemma Bray több millió embernek segített abban, hogyan lehet a hét folyamán villámgyorsan megcsinálni a házimunkát úgy, hogy az később ne legyen megterhelő. Az ő módszerével sokkal több szabadideje lesz az embernek, így nem érzi, hogy egy végeláthatatlan spirálba került.

A manchesteri anya, aki a kenti Sevenoaks-ban él, óriási követőtáborra tett szert, miután létrehozta a “Szervezett Anya Módszer” (Organised Mum Method) nevű blogját.

hirdetés

Gemma határozottan hisz abban, hogy az élet sokkal több mindenből áll, mint pusztán házimunkából. Most megtanítja rajongóinak, hogyan spórolhatnak időt a felesleges takarítással.

hirdetés

Minden akkor vette kezdetét, mikor Gemma megszülte első gyermekét és azon kapta magát, hogy órákat tölt a gyermeke által létrehozott kupleráj elpakolásával. Amikor a takarítás már kezdte átvenni a hatalmat élete felett, úgy döntött, hogy leül és átgondolja, hogy csinálhatná jobban és időtakarékosan a dolgokat.

hirdetés

14 éves fia bátorította, hogy tegye közzé módszerét Instagramon, és így is tett. Akkoriban, mikor ezt megosztotta ritka jelenségnek számított a “cleanfuencerség” mivel a közösségi oldalakat inkább az életmóddal és divattal kapcsolatos tartalmak árasztották el.

hirdetés

A “TOMM” nevezetű módszere egy 8 hetes körforgás szerű takarítási rutin, amiben meghatározott munkafolyamatokat kell csinálni hétfőtől-csütörtökig valamint hétvégén.

Hétfőn a nappalival, kedden a hálószobákkal, szerdán a folyosóval és csütörtökön a konyhával kell foglalkozni. Pénteken “egy szinttel mélyebbre” kell menni vagyis a bútorok alól kell a piszkot kiszedni, port eltávolítani, redőnyt lemosni…stb.

A háromgyerekes anya szerint ezzel a módszerrel nem alakul ki akkora káosz, mintha minden helyiséget egyszerre kellene kitakarítani. Ezenkívül a Gemma azt javasolja, hogy mindennap legalább 10-15 percet fordítsanak a WC és a mosogató kitakarítására, mivel ezek a leggyakrabban használt felületek. Persze nem kötelező napi 30 percet erre fordítani, ez lehet kevesebb is. Attól is függ, mekkorák az adott helyiségek.

hirdetés

Gemma szerint azzal lehet még jobban feldobni a takarítást, ha pörgős zene szól alatta.

“Ha Te is aggódsz amiatt, mert túl sok időt töltesz a takarítással, akkor bízz ebben a módszerben, mert segíteni fog. Ingyenes, szóval nincs vesztenivalód, ha megpróbálod.” – mondta Gemma.

hirdetés

Te kipróbálod a módszerét?

Forrás:vilagunk.hu

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés