hirdetés
Emberek, Érdekesség

Először nem értették a haldokló férfi óhaját, aztán rájöttek, miért pont őket választotta ki koporsóvivőnek:

hirdetés

A halál materialista értelmezésben egy biológiai esemény, az a folyamat, amikor az élő szervezet komplex működése leáll.

Az emberi lélek szempontjából a legtöbb kultúrkörben nem pusztán fizikai, fiziológiai jelenség a halál, hanem egyben az ember legnagyobb és legnehezebb létkérdéseinek egyike.

Ez a férfi nagyon fontos dolgokat fogalmazott meg a halállal kapcsolatban: halála előtt, az alábbi három kívánságot intézte hozzátartozóihoz:

hirdetés

1. Koporsóját a legjobb orvosok vigyék a sírhoz!

2. Az utolsó útján, minden földi javát osszák szét!

hirdetés

3. Kezeit hagyják szabadon, a koporsón kívül!

hirdetés

A hozzátartozói megkérdezték, mire véljék ezeket a fura kívánságokat?

A férfi válasza a következő volt:

1. Azért vigyék koporsómat a legjobb orvosok, hogy ezzel beismerjék, nem rendelkeznek gyógyító erővel a halál felett.

hirdetés

2. Földi javaimat azért szórjátok szét az utolsó utamon, hogy általa mindenki láthassa, ezeket nem vihetem magammal a másvilágra, bármennyire is szeretném!

3. Kezeimet azért lássák az emberek, hogy megértsék azt: üres kézzel érkezünk a világra, és úgy is távozunk innen!

Az „idő” hatalmas kincs, mellyel jól kell gazdálkodnunk földi életünk ideje alatt. Ez idő alatt dönthetünk úgy is, hogy a pénz gyűjtése jelentse a legtöbbet számunkra, de a végső órán ezzel nem „fizethetünk” bűneinkért Isten színe előtt.

Isten azért adta az egyik legértékesebb ajándékát, az időt számunkra, hogy földi létünk alatt kedvünkre használhassuk, vagy az Ő társaságában vagy nélküle.

Igyekezzünk tehát azon, hogy ezt az időt okosan és nagy megbecsüléssel használjuk ki, hogy életünk végén ne legyen okunk a megbánásra.

hirdetés

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

Forrás:www.fontosszavak.info

Következő cikk:   A terhes nő, egy utolsó képet szeretett volna készíteni a halott férjével.Ha meglátod a végeredményt, libabőrös leszel te is!