hirdetés
Egyéb, Emberek, Érdekesség

Ezek az emberek rejtőznek a híres karakterek és reklámfigurák mögött

hirdetés

hirdetés

Samu bácsi, az NBA logón látható karakter, és Zorro – csak néhány olyan karakter, akit mindenki ismer, legalábbis látásból. Az őket megformáló személyeket és a mögöttük található történetet viszont jóval kevesebben. Pedig egytől-egyik létező személyek inspirálták ezeket a karaktereket, és egy különös történetnek köszönhetik azt, hogy ma már mindenki ismeri őket szerte a világon.

1 Naomi Parker Fraley, avagy Szegecselő Rózsa

hirdetés

hirdetés

Ezt a posztert valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Szegecselő Rózsa egy legendás második világháborús ikon volt, aki a gyárakban és üzemekben dolgozó nőket szimbolizálta. A „Meg tudjuk csinálni!” poszteren látható karaktert ihlető valódi hölgy létezése azonban 2011-ig titokban maradt. Naomi Parker Fraley ekkor osztotta meg először a történetét a nagyvilággal, és mint kiderült, a nő egy amerikai gyárban dolgozott a második világháború alatt, itt kérték fel őt, hogy segítsen elkészíteni az ikonikussá vált posztereket. Épp egy gépen dolgozott, amikor lefényképezték őt a legendás piros kendővel a fején – ez később hatalmas szimbólummá vált.

hirdetés

2 Samuel Wilson, avagy Samu bácsi

hirdetés

Uncle Sam (magyarul: Samu bácsi) a hazafiság szimbólumának és az amerikai kormánynak a megtestesítője. A karakter mögött egy valóban létező személy, egy bizonyos Samuel Wilson állt, aki egy New York-i húsfeldolgozó-üzemben dolgozott. A róla mintázott poszter a katonák toborzására szolgált az első és a második világháború alatt.

3 Helen Kane és Betty Boop

hirdetés

Betty Boop az egyik első és legnépszerűbb amerikai rajzfilmfigura, amit Max Fleischer és animációs csapata készített. A figurát valójában az énekesnő, Helen Kane ihlette, ám a rajzfilmkészítők nem kértek tőle engedélyt ehhez, ezért az énekesnő 1932-ben beperelte őket, amiért karikatúrát készítettek belőle engedély nélkül.

4 Joaquin Murrieta és Zorro

Zorro karakterének eredete a történelmi személyiségnek számító Joaquin Murrieta-hoz nyúlik vissza. A férfi eredetileg bányászként dolgozott, de az 1850-es években hírhedt bűnözővé vált, és csak Robin Hood-ként emlegette őt a világ, mivel a rablásokból szerzett szajréval sokszor a szegényeket támogatta. Joaquin-t állítólag 1853-ban meggyilkolták, de egyes legendák szerint sosem tudták elkapni őt. Ez a férfi ihlette aztán később a mára legendássá vált Zorro karakterét.

5 Kyle Craven, avagy Szerencsétlen Brian

„Szerencsétlen Brian” az egyik első és legismertebb internetes mémmé vált, amikor 2012-ben valaki képet tett közzé róla a Reddit-en. A srác igazi neve Kyle Craven, és a McDonald’s 2018-ban még egy reklámfilmet is forgatott róla, amiben a legendás Szerencsétlen Brian szerepét kellett eljátszania.

6 Wendy Thomas, a Wendy’s étteremlánc logóján látható hölgy

Wendy Thomas az amerikai üzletember, Dave Thomas lánya. A férfi 1969-ben alapította a mára világhírűvé vált gyorsétteremláncot, aminek logójához a saját lányát, Wendy Thomas-t választotta karakternek. Azóta ő a márka kabalája.

7 Jerry West, az NBA logón látható karakter

Kevesen tudják, de az NBA logóját Alan Siegel tervezte még 1969-ben, és nem egy kitalált személy, hanem egy valóságban is létező profi kosárlabdázó, Jerry West ihlette a rajta látható sziluettet.

8 Joker és Conrad Veidt

Joker karaktere 1940-ben jelent meg először és sokáig kétséges volt, hogy ki ihlethette a legendássá vált karaktert, de az alkotók később elismerték, hogy a The Laughing Man című filmben Gwynplaine-t alakító, mindig széles mosolyú színész, Conrad Veidt ihlette a karaktert.

9 Ronald McDonald és Willard Scott

Ronald McDonald karakterét a később színésszé és televíziós műsorvezetővé vált Willard Scott-nak köszönhetjük, aki 1963-tól 1966-ig rendszeresen bújt bohóc jelmezbe a cég egyik washingtoni éttermében, ezzel szórakoztatva a vendégeket. A vendégek annyira megkedvelték a karaktert, hogy Ronald McDonald alakját később globális kabalafigurává tették.

10 Vasember és Howard Hughes

Iron Man szuperhős karakterét Howard Hughes, az amerikai üzletember, kalandor, mérnök, és pilóta személye ihlette. A férfi beleegyezett, hogy a filmkészítők lemásolhatják a megjelenését, életmódját és személyiségét a filmben látható szuperhős megformálásához.

11 Végezetül nézd meg, hogyan néz ki napjainkban a 90-es évek egyik ikonjának számító Kinder-kisfiú.

hirdetés

Forrás:www.figyelj.co

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés