hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség

Ezért ajánlott a hagymát hideg tejbe áztatni – Kevés háziasszony ismeri a profi szakácsok módszerét

hirdetés

A hagyma a legtöbb ételben alap, a receptek nagyrésze úgy kezdődik, hogy fogj egy hagymát, és apró kockákra vágva pirítsd meg egy kevés olajon. Az évszázadok során azonban már számos trükköt kipróbáltak, amely segítségével enyhíteni lehet a hagyma csípősségét, és így megakadályozhatjuk, hogy csorogjon a könnyünk hagymapucolás közben.

Az alábbi trükköket érdemes kipróbálni, a profi szakácsok is ezeket ajánlják! Egy közülük eléggé hatékony!

hirdetés

– a vágódeszka mellett meggyújtott gyertya mágnesként vonzza a kénes anyagokat, és így távol tartaná azokat a szakács szemétől;

– ugyanez történne akkor is, ha egy gyufát fognál a fogaid között hagymavágás közben úgy, hogy a piros fele kifelé nézzen. A gyufát természetesen nem kell meggyújtani;

hirdetés

– a szemirritációt okozó anyagok akkor is messze kerülnek, ha vágás közben bekapcsolsz egy ventilátort;

hirdetés

– egyesek azt állítják, hogy ha a hagymát 30 másodpercre mikrohullámú sütőbe teszed, a szemet irritáló anyagok megsemmisülnek. Vigyázat, a hagymát egészben, de megtisztítva kell betenni a mikróba.

Mi történik, ha a hagymát tejben áztatod?

Ezt a trükköt számos professzionális konyhában használják, egyszerű és hatékony. Mindössze annyit kell tenned, hogy a hagymát körülbelül tíz percig hideg tejbe áztatod, majd jól leöblíted folyó víz alatt. Érezni fogod, hogy a hagyma íze sokkal enyhébb lesz, nem fog annyira csípni, és könnyek nélkül szeletelhető.

hirdetés

Az egyik leggyakrabban használt trükkhöz néhány jégkocka szükséges. A hagymát megtisztítás után tedd egy tál vízbe, majd adj hozzá néhány jégkockát, és hagyd benne állni 15-20 percig.

hirdetés

Egy másik megbízható szövetséges egy nagyon éles pengéjű kés. Ez ugyanis könnyebben áthalad a hagymán, és közben sokkal kevesebb olyan vegyület szabadul fel, amely irritálná a nyálkahártyát.

Forrás:filantropikum.com

Következő cikk:   Egészen bámulatos végeredménye lesz, ha megpróbálsz lemásolni egy mozgó zseblámpát