hirdetés
Egyéb, Életmód, Érdekesség

Ezért dobj kenyeret a húslevesbe! Erről még tuti nem hallottál!

hirdetés

Imádjuk a házi praktikákat, amelyek megkönnyítik a mindennapjainkat!

Épp ezért az alábbiakban néhány, a kenyérrel kapcsolatos házi praktikát szedtünk össze.

A húsleves hajlamos arra, hogy mire megfő, zsírosabbá válik, így mind egészségünkre, mind pedig emésztésünkre nem kívánt hatással lehet. Létezik azonban egy kis trükk erre:

hirdetés

Ha egy szelet kenyeret dobunk a levesbe pár másodpercre, majd kivesszük, az magába szívja a levesben felszabaduló zsír egy részét, így csak a szükséges mennyiség marad benne. Arra persze figyeljünk, hogy ne hagyjuk benne túl sokáig a kenyeret, mert ha szétázik, bizony kenyeres húslevest kapunk majd…

hirdetés

Erre a célra a legjobb egyébként a nem nem túl friss, szárazabb kenyér.

hirdetés

És még néhány trükk kenyerekkel: A száraz kenyérből remek panírmorzsát készítettünk, csak le kell reszelnünkegy sajtreszelőn. Vannak olyan üzletek, ahol a tegnapi kenyeret olcsóbban adják, érdemes lehet szétnézni. Főleg, hogy a kenyér fehér kenyér esetében három napig, a teljes kiőrlésűek pedig egy nappal tovább állnak el, ugyanakkor a kovász alapú kenyerek akár egy hétig is ehetőek lehetnek.

hirdetés

A fagyasztóban a kenyér tovább eláll, és hogyha úgy vesszük ki, hogy tányérra tesszük zárt műanyag zacskóban, tulajdonképpen teljesen friss hatású kenyeret kenyeret fogyaszthatunk!

Pirításra pedig a szárazabb, mélyhűtött kenyér az ideális, mert a sokkal ropogósabb!

hirdetés

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy barátaid is tudjanak róla!

hirdetés

Forrás:tudnodkell.info

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés