hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség

Ezért ne használj törölközőt arctisztítás után!

hirdetés

Az utóbbi időben egyre több cikket lehet olvasni a tudatos bőrápolásról, valamint a jól felépített rutinról. Azért gyarapodik ezeknek a cikkeknek a száma, mert egyre több embert érdekel a téma. Ahogy telik-múlik az idő a nők próbálnak jobban odafigyelni magukra, hogy elkerüljék a korai öregedést. Ilyenkor töviről-hegyire áttanulmányozzák, hogy mely készítmény mire való, mikor kell alkalmazni, mire hatásos és így tovább.

De hiába van valakinek jól felépített rutinja, és drága termékei ha óriási hibákat követ el a fürdőszobában. Tudjuk, most arra gondolsz, hogy mégis mit lehet elrontani?! Nos, ez a ház legérzékenyebb helyisége, ugyanis a nedves, párás közeg miatt számtalan felületen megtelepedhetnek a kórokozók és baktériumok. Ez hatványozottan igaz abban az esetben, ha még a WC is itt található.

Minden egyes öblítés alkalmával baktériumok szóródnak szét a fürdőben, melyek a fogkefén, törölközőn és egyéb kiegészítőkön is megtelepednek. A meleg és a pára pedig melegágya a penészgombák elszaporodásának. Ha például napokon át ugyanazt a törölközőt használod, és megtörlöd vele az arcodat, azzal sokkal-sokkal több kárt okozol mint hasznot. Nemcsak arról van szó, hogy bizonyos testtájakat is azzal törölsz, hanem arról is, hogy a benne lévő baktériumok nagyon könnyen az arcodra kerülhetnek. Ez cseppet sem tesz jót a bőrnek. A szakemberek kimondottan javasolják, hogy a testre és az arcra külön törölközőt használjunk.

hirdetés

Most jöjjön néhány dolog, ami akkor következik be ha arctisztítás után használsz törölközőt.

1, Hamarabb jelennek meg az öregedés jelei

hirdetés

Ha durva, már már érdes tapintású törölközőt használsz, és azt még az arcodon is párszor áthúzod akkor biztosra veheted, hogy az öregedési folyamatok sokkal hamarabb fognak elindulni. Ennek oka, a durva anyag, ami mikrosérüléseket okozhat az arcbőrön, nem utolsó sorban ráncokat idéz elő. Ezzel a baktériumok, kórokozók sokkal könnyebben jutnak a bőrbe, mellyel igazi káoszt generálnak. Ha kifejezetten hámlasztás gyanánt használtál efféle textíliát, akkor azt javasoljuk inkább kémiai hámlasztókat használj.

Következő cikk:   A nő megvesz egy régi nyilvános WC-t és egy valódi álomotthont alakít ki belőle! Csak ámulunk és bámulunk!
hirdetés

2, Megsérül a bőr

Az érzékeny bőrűeknek nagyon oda kell figyelnie arra, milyen készítményeket és textíliákat használnak, mivel szinte bármi meg tudja sérteni bőrüket. Ha durva anyagú törölközőbe dörzsölöd az arcod, biztosra veheted, hogy sok sérülést szerzel. Ezen kívül bőrirritációt, kipirosodást és egyéb tüneteket is okozhat.

3, Rontja a hidratáló és egyéb arcápoló termékek hatékonyságát

hirdetés

Sokan azt hiszik a szappannal és vízzel történő arctisztítás bőven elegendő, viszont az nem igaz. A szappan amúgy is szárítja a bőrt, ami irritációhoz vezethet, ha ezt még megspékeled egy kis arctörléssel, az még több rosszat generál. Bizonyos készítményeket amúgy is úgy kell alkalmazni, hogy még nedves az arcbőr, mivel így tudja kifejteni hatását. Ha letörlöd, akkor már nem lesz annyira hatékony.

4, Zsírosabbá válhat a bőr

hirdetés

Kevesen vannak tisztában azzal, hogy minél többször törlik át arcbőrüket törölközővel, annál zsírosabbá válik. Ennek oka, hogy a bőrön található olajokat nemes egyszerűséggel letörlik, ám ezekre az arcnak szüksége van. Ha a bőr úgy érzékeli nincs elegendő mennyiség, akkor egyre többet és többet fog termelni. Ez túlzsírosodáshoz vezethet, ami pattanásokat eredményez.

Forrás:vilagunk.hu