Életmód, Emberek, Érdekesség

Ezt mondta Diana hercegnő Camilla Parkernek, amikor megtudta, hogy Károly herceg szeretője

Minden bizonnyal Camilla Parker-Bowles a XX. század legismertebb királyi szeretője. Noha Diana hercegnő szebb és kifinomultabb ízléssel rendelkezett, mint férje szeretője, nem tudta felvenni a versenyt az idősebb és kevésbé népszerűbb Camillával.

Ezt mondta Diana hercegnő Camilla Parkernek, amikor megtudta, hogy Károly herceg szeretője

Camilla és Károly herceg szerelmi története már mindenki által ismert. Először egy polo versenyen találkozta, még 1970-ben, amikor Camilla 23 éves volt, Károly pedig 22. Egy órán át beszélgettek, majd egy adott pillanatban az arisztokrata nő eszébe juttatta a Wales-i hercegnek, hogy a dédnagyanyja szeretője volt a herceg déd-dédnagyapjának.

Károly herceget megfogta Camilla pozitív kisugárzása és egyszerűsége, összekötötte őket a falusi élet és a lovak iránti szenvedélye. Ám a brit trónörökösnek szűz feleségre volt szüksége, aki életet ad a következő trónörökösnek.

Károly herceg és Camilla szerelmi története nem teljesedhetett ki, II. Erzsébet királynő mást szánt fiának feleségül. Így esett a választás Diana Spencerre, a magas, szőke fiatal lányra, aki ráadásul jómódú családból származott.

Diana úgy lépett ebbe a házasságba, hogy volt egy megérzése Camillával kapcsolatosan: “Megkérdeztem Károlyt, hogy szereti még Camilla Parker-Bowlest és ő nem adott választ.” – vallotta be Diana Károly asszisztenseinek.

Diana hercegnő mindent megtett, hogy elnyerje Károly szerelmét, de ez csak még erősebbé tette Károly és Camilla kapcsolatát. Miközben a királyi frigy egyre rosszabbodott, úgy vágyott Károly Camilla szerelmére.

Camilla házassága sem volt fenékig tejfel, nehezen viselte férje, Andrew kicsapongó életét.

1989-ben, Camilla testvérének születésnapján, Diana úgy döntött, hogy szembe száll Camillával. Lady Di késő este azon kapta Károlyt és Camillát, hogy egy szűk társasággal beszélgetnek. Arra kérte Camillát beszéljenek négyszemközt. Mindenki félrevonult, többek között Károly is, ám ő tétovázott.

“Ne hidd, hogy tegnap születtem. Tudom, hogy mi folyik közted és a férjem között.” – mondta Diana.

“Mindened megvan, amit egy ember kívánhat. Bármelyik férfit megkaphatnád a világon, ráadásul van két fiad is. Mit szeretnél még?” – felelte Camilla, aki úgy érezte sarokba szorították.

“A férjemet akarom.” – válaszolta Diana.

1992 december 9-én a Buckhingham Palota bejelenti Károly és Diana válását. 1994 júniusában egy televíziós műsorban Károly bevallotta, hogy 5 év házasság után nem tudták megmenteni házasságát Diana-val, és hogy már régóta Camilla Parker-Bowles a szeretője.

“Nagyon hosszú ideje a barátnőm és még nagyon hosszú ideig az is lesz.” – mondta Károly.

Károly herceg és Camilla Parker-Bowles 2005 áprilisában házasodott össze.

Forrás:doily.hu