hirdetés
Életmód

Fillérekbe kerül, de sokkal hatásosabb, mint bármelyik tisztítószer a világon!

hirdetés

Az ammónia könnyen beszerezhető, és nagyon hatékony tisztítószer lehet belőle. Szerezzünk be egy kisebb adagot belőle, és próbáljuk ki az alábbi háztartási trükköket. Nem fogjuk megbánni!
1. Kristály tárgyak tisztítása
Néhány evőkanál ammóniát oldjunk fel pohár vízben, majd ezzel tisztítsuk meg a kristály poharainkat, dísztárgyainkat. Csillogóak, és foltmentesek lesznek.

2. Megszabadulhatunk a festék szagtól
Ha frissen festettünk a lakásban, és zavar az erőteljes festékszag, tegyünk egy edénybe egy kevés vizet, keverjünk el benne 2-3 evőkanál ammóniát. Az edényt helyezzük valahová a sarokba, és így megszabadulhatunk az erőteljes szagtól.

3. A szappanlerakódások ellen
2 evőkanál ammóniát oldjunk fel 4 liter vízben, majd ezzel töröljük le a kagyló körül, a fürdőszobai polcot, a szappantartót. Így könnyen megszabadulhatunk a szappan okozta lerakódásoktól.

hirdetés

4. Újra fehérek lesznek a cipőink!
1 teáskanál ammóniát oldjunk fel 1 pohár langyos vízben. Áztassunk bele egy tiszta rongyot, majd ezzel töröljük át a cipőinket. A taplrészről se feledkezzünk meg!

hirdetés
hirdetés

Ha egy makacsabb foltot szeretnék eltávolítani a szőnyegről, abroszból, vagy penészedni kezd a falunk, vagy a fürdőszobai csempe, nyugodtan alkalmazzunk az ammóniát, hiszen nagyon hatékonyan szabadít meg a szennyeződésektől. Ráadásul közben még fertőtlenít is.

hirdetés

Forrás: tudasfaja.com

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés