hirdetés
Egyéb, Emberek, Érdekesség

Forró vízbe áztatta a bolti almát, dobott egy hátast attól, amit látott!

hirdetés

Az alma egyik kedvenc gyümölcsünk, ami rengeteg, a szervezetünk számára szükséges, illetve hasznos tápanyagot, vitamint tartalmaz. Nem mindegy azonban, hogy milyen forrásból szerezzünk be az almát, mert a nem bio gazdálkodásból származó, vagy közvetlenül a termelőtől vásárolt almák sajnos sok esetben már eleve úgy kerülnek a boltokba, hogy előzetesen egy viaszos állagú szerrel kezelték.

Mindez azt a célt szolgálja, hogy a gyümölcs tovább elálljon, és eladható maradjon, az emberi egészségre azonban nyilván nem tesz kedvező hatást ez, a kőolaj-származékot is tartalmazó szer. A viaszos anyag láthatatlanul beborítja az alma héját. De mit tehetünk ellene?

hirdetés

1.) Ellenőrizhetjük, hogy van-e viaszos bevonat az almán: az almát tálba helyezzük, és forró vizet öntünk rá. Amennyiben viasszal kezelték az almát, a forró víz hatására ez láthatóvá válik, ahogyan a képen is megtekinthetjük.
Hirdetés

2.) Mit tegyünk, ha viasszal kezelt almával van dolgunk? A gyümölcsöt megtisztíthatjuk a szennyeződés nagyjától (úgy 95 százalékától) az alábbi módon: 2 l csapvízbe 3 evőkanál szódabikarbónát és 300 milliliter ecetet öntünk, oldódási kevergetjük, majd belehelyezzük az almát, és 10 percig állni hagyjuk. Ezután jó alaposan tiszta vízzel lemossuk.

hirdetés
hirdetés

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy barátaid is kipróbálhassák!

hirdetés

Forrás:tudnodkell.info

Következő cikk:   Mikor a vevők eljöttek megnézni a házat, álmunkban sem gondolták volna, hogy bent ez várja majd őket!