hirdetés
Emberek, Érdekesség, Fejtörő

Ha tudsz segíteni a bajba jutott fiúnak, akkor nagyon magas az IQ-d

hirdetés

A rajzon látható kétségbeesett fiúnak két báránya és egy farkasa van. Mindhárom állatot szeretné átjuttatni az útjába került folyón, ám ez cseppet sem egyszerű feladat.

Ugyanis a csónak olyan kicsi, hogy egyszerre csupán egyetlen állatot tud átvinni vele a túlpartra. A farkast azonban nem hagyhatja egyedül a bárányok mellett, az ordas ugyanis rögtön felfalná a bárányokat.

hirdetés

A kérdés az, hogyan vigye át a srác úgy az állatait, hogy közben a farkas egyetlen bárányt se egyen meg. A kérdés megválaszolásához bizony éles elmére van szükség, de nincs benne turpisság, létezik egy olyan forgatókönyv, amivel mindhárom állat és a fiú is átjut a túlpartra.

Te tudod, mit és hogyan kell tennie a fiúnak? Ha nem jutna eszed be a jó megoldás, akkor mutatjuk a megfejtést, csak görgess

hirdetés

L

hirdetés

E

J

J

hirdetés

E

B

B

hirdetés

A megoldás a következő: A fiúnak először a farkast kell átvinnie a túlpartra, majd visszamenni az egyik bárányért. Miután a kirakta a bárányt, újra beteszi a csónakba a farkast és átmegy a második bárányért. Kirakja a farkast a kiindulási ponton, beteszi a második bárányt és átviszi a túloldalra. Így már mindkét bárány a túlparton lesz. Majd visszamegy a farkasért és átviszi a túlpartra, ahova már előzőleg átvitte a bárányokat.

Forrás:www.csodasszavak.com

Következő cikk:   „Milyen csúnya!”, „Botoxra lenne szüksége!” – így védte meg az apuka egyhónapos kisfiát, a gyűlölködök előtt