hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség

“Hajléktalan voltam, most pedig már egy milliárdokat érő cégem van.” – Így lett a 22 évesen milliárdos ez a szegény családból származó fiatal

hirdetés

Egy vállalkozó, aki elmesélte, hogyan lett hajléktalanból egy több milliárd forint értékű vállalat feje.

A 23 éves, ausztrál Harry Sanders tiniként csak ült a kanapén és netezett. 17 éves korában a szülei elváltak, így ő elköltözött otthonról. Azon kapta magát, hogy ki-be járkál kormányzati lakásokba és hajléktalan menhelyekre.

hirdetés

“Senki nem akar hajléktalanná válni. Nem egy gazdag családból származom. Az életem fizetési csekktől fizetési csekkig tartott.”

A tini akkoriban egy StudioHawk nevű keresőoptimalizáló ötleten dolgozott. Nem látott benne túl nagy fantáziát. Egyszer annyira nem volt pénze, hogy gondolt rá, hogy eladja valami potom pénzért. Végül nem tette meg.

hirdetés

hirdetés

Értett a weboldalakhoz. Szívesen bárkácsolgatta őket és természetesen jártas volt a technológiában is. Rájött arra, hogy ért hozzá és lehet benne pénz egyszer. Ekkoriban részmunkaidőben dolgozott egy másik ügynökségnél.

Volt egy régi iskolai laptopja, egy ütött-kopott telefonja és elindult a helyi hajléktalanszállóba, hogy használhassa a Wi-fit és az áramot.

hirdetés

Egy iskolai tanácsadót támogatásának köszönhetően elvégezte a gimnáziumot. Ezután nem sokkal sikerült pár ügyfelet szereznie az oldalára (StudioHawk), mellyel megindult az útja felfelé.

A siker nem jött könnyen. Harrynek volt egy kis pénze, amit részvényekbe fektetett és szerencséjére a 6000 dollárját(másfél millió forint) sikerült megnégyszereznie.

2019-ben a StudioHawk megduplázta a bevételét. Összesen 3 millió dollárt sikerült szereznie egy év alatt. Ez közel egymilliárd forintot jelent.

“A semmiből a gazdagságba lépni egy őrült utazás. Szürreális volt az egész, hiszen pár éve még 10 dollárt is alig tudtam összekaparni, hogy ételt vegyek belőle.”

“Még mindig nem tudtam felfogni, ami velem történt. Van egy milliárdokat érő cégem, de néha megakad a szemem, hogy egy kifli mennyibe kerül. Az egész túl szép, hogy igaz legyen.”

Következő cikk:   A sziklán kívül egy állat is meglapul a képen, ám csak a sasszeműek veszik őt észre: te látod?

“Másoknak is sikerülhet. Nem vagyok zseni, sem őrült. Arra buzdítok másokat, hogy kövessék az álmaikat. Én csak egy átlagos srác vagyok, aki szerencsét próbált és bejött… Nem én vagyok az egyetlen.”

hirdetés

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Forrás:bovebbenportal.com