hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség

“Havonta egyszer mosom a melltartóm és hetente fürdök” – Ezek a nők őszintén mesélnek tisztálkodási szokásaikról

hirdetés

Vannak, akik már attól is kiborulnak, ha egy váza nem pontosan a helyén van és akadnak olyan emberek is, akiket nem zavar az sem, ha két hete nem volt kiporszívózva. Ugyanez igaz a személyes higiénére is, egyes emberek vakarózó-rohamot kapnak ha legalább 2-3 naponta nem mosnak hajat, akadnak azonban olyanok is, akik akkor sem esnek kétségbe, ha egy hónapig nem éri hajkoronájukat a víz.

Egy ruházati kiskereskedő nemrégiben végzett egy tanulmányt, miszerint minden ötödik ember kétszer is felvesz egy fehérneműt mielőtt a szennyesbe dobná azt. Emellett a nők egynegyede nem mossa a melltartóját, amíg legalább ötször nem viselte.

hirdetés

Az ágyneműket is gyakrabban kéne mosni. Egy éjszaka alatt akár 200 ml izzadtságot is beleizzadunk, nem beszélve az elhalt hámsejtekről. A fogmosást is nagyon lazán kezelik az emberek. Vannak, akik évekig nem tisztítják őket.

Cikkünkben négy nő vall őszintén arról, hogy milyen takarítási- és tisztálkodási szokások mentén élnek:

hirdetés

Olga – Hetente kétszer zuhanyzom

hirdetés

“A takarításnak semmi értelme. Faluban élek, ráadásul nem messze egy mezőgazdasági teleptől. Nehéz mezőgazdasági gépek mennek el óráról órára a ház előtt és csak száll a por és a sár. Három órába telik kitakarítanom a házat, aztán a két gyerekem már rohan is be koszos lábbal és ken össze mindent. Nincs erre energiám. Ugyanez igaz a saját tisztaságomra. Heti egyszer mosok hajat és talán kétszer zuhanyzom. Utálom a hajmosást mert fáj. Így kissé vad és ápolatlan a tekintetem, de nem zavar.” – meséli a nő, aki belefáradt az állandó takarításba.

Vera – “Inkább új lepedőket veszek, minthogy kimossam őket”

“Melltartót ritkán mosok. Legfeljebb havonta egyszer. Vagy akkor, ha már szaga van. Ágyneműt inkább újat veszek, minthogy kimossam őket. Heti egyszer mosok hajat, vagy ha valahova elmegyünk a barátokkal. Elfoglalt ember vagyok. Miért mossak meg mindent, amíg nem piszkos. Időpazarlás.” – meséli mindenféle szívfájdalom nélkül a 27 éves nő.

Következő cikk:   A kisfiú elhagyott babakocsit talál egy parkban, benne egy újszülött kislánnyal, évekkel később újra találkoznak
hirdetés

Petra – Három havonta mosom ki a farmerjaimat

“Ruhát csak akkor mosok, amikor szemmel láthatóan koszos. Hetente kétszer mosok hajat, akkor is száraz samponnal. Minden ruhából többet veszünk, hogy heti egyszer kelljen csak mosnunk. Az ágynemű csak három hetente van kimosva, nem értem azokat, akik ezt gyakrabban csinálják… Mégis minek? Nem koszos a házunk, takarítunk magunk után, de nyilván egyikünk sem tölt e házimunkával több időt mint 20-30 perc naponta.” – mondta a tanárként tevékenykedő nő.

Editha – Havonta egyszer mosom a melltartóm

“A mosás túl sok vizet pazarol. A mosószerek pedig szennyezik a kutakat, ezért csak havonta mosok ágyneműt és törölközőt. Amíg nem piszkos, addig nem mosom ki.” – mondja a 3 gyermekes anyuka.

” melltartókat szintén havi rendszerességgel mosom. A gyerekek farmerjait inkább kézzel, szivaccsal tisztítom, hogy ne kelljen a mosógépbe tenni őket. Kevesebb munka, és a ruhák sem kopnak olyan gyorsan. Évente kétszer, háromszor portalanítok a házban. 5 év alatt kétszer tisztítottam le az ablakokat. Vannak fontosabb dolgok is, mint a takarítás. Akinek nem tetszik ahogy élünk, annak nem kell meglátogatnia minket, ennyire egyszerű!” – vélekedik.

Ti milyen rendszerességgel takarítotok otthon? Szerintetek fontosabb a makulátlan háztartás, mint az, hogy több szabadidőtök legyen?

hirdetés

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Forrás:bovebbenportal.com