hirdetés
Életmód, Érdekesség

Így választhatod ki a tökéletes görögdinnyét

hirdetés

Ki ne szeretné a görögdinnyét? Ez a finom és üdítő gyümölcs sokak kedvence. Azonban, ha nem vagyunk tapasztalt farmerek, akkor kiválasztani egy édes, finom és érett gyümölcsöt igazi szerencsejáték. Ennek nem kell így lennie, ha néhány egyszerű dologra odafigyelsz, amikor kiválasztod a tökéletes dinnyét. Megállapíthatod, hogy érett-e egy dinnye anélkül, hogy felvágnád.

Összegyűjtöttük azokat a hasznos tippeket, amikre érdemes odafigyelni dinnyevásárláskor.

1. Figyeld meg a rajta lévő foltot.

hirdetés

Ez a sárga folt azért található meg a gyümölcsön, mert a felületének az a része érintkezett a talajjal. Az igazán érett gyümölcsökön ez a folt mindig sárgás, vagy akár narancssárgás színű.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

2. Akkor jó, ha hálós.

hirdetés

Ezek a hálószerű barna foltok azt jelentik, hogy a méhek többször is beporozták a gyümölcs virágát. Minél több a beporzás, annál édesebb a dinnye.

3. „Fiú” és „lány” dinnye.

hirdetés

Sokan nem tudják, hogy a farmerek a nemük alapján is megkülönböztetik a dinnyéket. A „fiúk” nagyobbak, hosszúkásak, és nagyon lédúsak. A „lányok” pedig gömbölyűbbek és nagyon édesek.

4. Figyelj a méretre.

Ha a legjobbat szeretnéd, akkor ne a legnagyobb, de ne is a legkisebb dinnyét válaszd. Az átlagos méret a legjobb választás. Emellett fontos, hogy a dinnye súlya mindig arányos kell legyen a méretével.

5. Vizsgáld meg a szárát.

hirdetés

A szár száraz, az azt jelenti, hogy a dinnye megfelelően érett. Ha még zöld a szár az azt jelenti, hogy túl korán takarították be és még nem elég érett.

Forrás:www.tudnivalok.eu

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés