hirdetés
Egyéb, Emberek, Érdekesség, Fejtörő

Képes teszt: A 3 család közül szerinted melyik nem valódi?

hirdetés

A gyerekkorunkban kialakuló családi kapcsolataink az egész életünkre, és a személyiségünkre is hatással vannak. Ebből a pszichológiai tesztből kiderítheted, hogy rád nézve ez mit jelent, hogyan befolyásolta a személyiséged kialakulását.

Első lépésben vizsgáld meg alaposan az alábbi képet, amelyen 3 család látható, majd pedig mondd meg, hogy szerinted melyik nem egy igazi család.

hirdetés

hirdetés

Ha az 1. családot választottad:

hirdetés

hirdetés

Ha a válaszod az 1. család, valószínűleg egy rosszul működő családból származol. Traumatikus gyermekkorod miatt nehézséget okoz, hogy megbízz az emberekben. Aggódsz, és a másokkal való kölcsönös viszony gyakran kihívás számodra. Folyamatosan aggódsz a jövővel kapcsolatban, hajlamos vagy arra, hogy átgondold a dolgokat. A képen látható emberek olyanok, mint egy szerető, boldog család. Ők egy igazi család. A szülők szinte átölelik egymást séta közben, és az apa fogja a gyermek kezét. A diszfunkcionális családban való nevelés alakította ki véleményed, és gyanakvást keltett az egészséges kapcsolatokról. Nem hiszed, hogy ilyesmi valóban létezik, ezért választottad ezt a családot hamisnak.

hirdetés

Ha a 2. családot választottad:

Ha a válaszod a 2. család, akkor határozottan családorientált vagy – nincs számodra fontosabb, mint a családod. Megbízható és tartós kapcsolatokat építesz ki a bizalom és elkötelezettség alapján. Először a családod igényeit helyezed előtérbe, néha figyelmen kívül hagyva a sajátjaidat, ha ez az ára, hogy szeretteid boldoggá tedd. Valószínűleg észrevetted, hogy a képen lévő alakok nem igazán hasonlítanak egy családra. A felnőttek nem fordítanak figyelmet a gyermekre, és a gyermek sem próbálja megfogni szülei kezét – akár idegenek csoportja is lehetne. Valódi családi személyiségként azonnal felismerted a hamis családot.

hirdetés

Ha a 3. családot választottad:

hirdetés

Ha a válaszod a 3. család, valószínűleg nem vagy családorientált ember – legalábbis nem a hagyományos értelemben. Barátaidat valódi családodnak tartod, és segítenek neked, hogy boldog legyél. Mindig arra törekszünk, hogy valami jó dolgot hozzunk mindenkinek. Talán egy erős apa figura nélkül nőttél fel, ezért mindig mindent megteszel azért, hogy ott legyenek azok, akiknek szüksége van rád – éppúgy, mint az anyukád. Ez a család talán nem a legboldogabb, de még mindig valódi család. Az anya nyilvánvalóan törődik a gyermekével, kezét fogva, és megvédi őt az apától. Nem akarjátok, hogy mások is úgy nőjenek fel, mint te, ezért választottad ezt a családot hamisnak.

Forrás:staxblog.hu

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés