hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség

Készpénzre vette meg az álomautóját – A szalon alkalmazottai 6 órán át számolták a pénzt

hirdetés

Minden ember számára varázslatos élmény, mikor megvehetik életük első autóját, méghozzá saját pénzből. Viszont egy minimálbérrel rendelkező ember, biztos nem a legnagyobb címletekkel fog a szalonba, kereskedésbe menni, mivel örül, hogy egyáltalán így is összejött a pénz.

Mai cikkünkben egy olyan emberről lesz szó, aki a legalacsonyabb címletekkel fizetett az álom autójáért. A szalon alkalmazottai 6 teljes órán át számolták a pénzt.

A szokatlan eset a kínai Csengcsou városában történt, ahol egy autószalon alkalmazottai meglehetősen nehéz feladatot kaptak. Egy Li nevű ügyfél úgy döntött, hogy megvásárolja a legújabb 7-es BMW-t és készpénzzel egyenlíti ki a számlát.

hirdetés

Hazánkban egy ilyen autó nagyjából 30-40 millió forint között mozog, így viszont nem csoda, hogy ennyi időbe tellett összeszámolni a pénzt. Szerencsére az összeg pontosan annyi volt, amennyinek lennie kellett.

hirdetés

Sokan hatékonynak és gazdaságosnak tartják ezt az autót, mert egyetlen tankkal akár 1450 kilométert is meg lehet tenni. Az autó 265 lóerős és 6 másodperc alatt gyorsul fel 100-ra. Kínában egy ilyen autóért kb. 50 millió forintot kell fizetni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A bankjegyeket összevonták, majd lemérték és tömegük meghaladta a 100 kilót. Mint kiderült Li úr egy élelmiszerbolt tulajdonosa, ahol az ügyfelek általában alacsony címletű pénzzel fizetnek a termékekért. Sok-sok éven át spórolt, hogy megvásárolhassa álmai autóját. A megtakarítást a ház különböző részeiben tartotta, hogy egy esetleges betörés esetén ne az egészet vigyék el. Mivel nem bízik a bankokban ezért fel sem merült benne, hogy betegye.

Az autókereskedés munkatársai számára nagyon megnehezítette a helyzetet Li úr bankokról alkotott véleménye. Szerencsére mellőzni tudták munkájukat és erősítéssel együtt sikerült összeszámolni a pénzt. A szalon mind a 20 alkalmazottja ezen a “projekten” dolgozott.

hirdetés

A legtöbb címlet 1 jüannak felelt meg (kb. 46 forint), bár voltak köztük ennél nagyobbak is, de abból jóval kevesebb. Az alkalmazottak eme hat óta alatt nem csináltak mást, mint számoltak.

hirdetés

Mivel az összeg helyes volt, így az élelmiszerbolt vezetője az álomautója boldog tulajdonosa lett.

Forrás:vilagunkhirei.hu

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés