hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség, Nők

Megosztó új divat: egyre több hölgy borotválja az arcát

hirdetés

Az utóbbi évtizedekben szinte már elkerülhetetlen dolog, hogy a testünk bizonyos részeit borotváljuk, vagy más módon szőrtelenítsük. Ugyanakkor az utóbbi időben terjedőben van a hölgyek között egy olyan módszer, az úgynevezett Dermaplaning vagy Dermablading kezelés, amelynek keretében a hölgy arcának le borotválása révén javítják a bőr minőségét. Ennek a kezelésnek ráadásul öregedés gátló hatást is tulajdonítanak. A múlt olyan híres szépségei, mint Marilyn Monroe vagy Elizabeth Taylor, illetve sok jelenlegi hollywoodi sztár is alkalmazza ezt a módszert.

A kezelés számos előnnyel jár: bőrünk fényesebbé és teljesen szőrtelenné válik. A borotválás serkenti az új sejtek kialakulását, valamint a kollagén termelést, amelytől fiatalabbnak nézhetünk, ráadásul a smink jobban mutat az arcon és tovább tart, valamint a kisebb bőrhibák is hamarabb enyhülnek. A normál hámlasztással szemben a bőrirritáció esélye is sokkal kisebb.

hirdetés

Ideális esetben lehetőleg szakemberrel, kozmetikussal végeztessük az arcunk borotválását (Dermaplaning vagy Dermablading), mert ha hozzá nem értő személy végzi el a kezelést, az érzékeny bőrű nők sebeket, vagy akár gyulladást is összeszedhetnek.

Tudnunk kell, hogy az arcszőrzet a borotválástól nem erősödik meg, mivel ez nem érinti a hajhagymákat. A kozmetikus által végzett kezelést három hetente érdemes ismételni.

hirdetés

Amennyiben valaki mégis otthon szeretne megpróbálkozni az arc borotválással, amellett, hogy legyünk kifejezetten óvatosak, ne alkalmazzunk akármilyen borotvát, csak jó minőségű, úgynevezett szemöldök borotvát. Előtte az arcunkat alaposan tisztítsuk meg a szennyeződéstől, alkalmazzunk borotvahabot, és gyors mozdulattal borotválkozzunk. Utána pedig valami jó minőségű arckrémet kenjük fel, amely hidratálja és táplálja a bőrünket. Ne ismételjük meg addig az eljárást, míg ki nem újult az arcszőrzet.

hirdetés
hirdetés

Te mit gondolsz erről?

Forrás:tudnodkell.info

Következő cikk:   Indiánok egymásközt... :D