hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség

Mindig utáltam tűzhelyet súrolni: Így varázsoltam ragyogóvá negyed óra alatt a fénytelen, zsíros tűzhelyemet, amelyen egy csomó odaégett szennyeződés éktelenkedett

hirdetés

Mindannyian szeretjük, ha csillog-villog a környezetünk, és természetesen ez alól a konyha sem kivétel! A konyha akkor a legszebb, hogyha a neuralgikus pontok, így különösen a tűzhely is megfelelően tisztán van tartva, nem látszik kopottnak, zsírosnak, illetve rozsdásnak!

Most egy olyan tippet adunk, amellyel pusztán negyedóra alatt ragyogóvá varázsolhatjuk a tűzhelyünket: összeöntünk három evőkanál szódabikarbónát, fél kiskanál mosóport és egy evőkanál üvegragasztót egy pohárban. Alapos összekeverés után az így kapott keveréket igen vékonyan felkenjük a tűzhelyünkre, majd 10 perc után lemossuk. Ez segít abban, hogy az összes szennyeződést eltüntessük.

hirdetés

Inox felületek tisztítására egy kicsit más megoldást használjunk: némi folyékony szappant szódabikarbónával keverjünk össze, és ezzel kenjük be a felületet, majd fél órán át hagyjuk hatni, és egy nedves ronggyal töröljük le.

Zománcozott, illetve üvegfelületek esetében: használjunk szódabikarbóna és víz keverékéből készült pasztát, amelyet ammóniás oldattal mossunk le. 1 l vízben egy kiskanál ammóniát oldjunk fel.

hirdetés

Ha a sütőt szeretnénk mentesíteni a zsírszagtól, nincs más dolgunk, mint hogy be spricceljük ecettel, 30 percet állni hagyjuk, majd nedves mosogatószeres szivaccsal kitöröljük.

hirdetés

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!

hirdetés

A termékeken olvasható használati utasítást minden esetben tartsuk be, és amennyiben kétségeink vannak, hogy milyen felülettel van dolgunk, először csak egy kis felületen próbáljuk ki az adott eljárást.

Forrás:tudnodkell.info

Következő cikk:   Csak a valóban éles eszűek vágják rá rögtön, melyik kéz a kakukktojás