hirdetés
Egyéb, Emberek, Érdekesség

Nagymamám minden használat előtt almagerezdeket dobott a sütőolajba. Okkal tette, és milyen igaza volt!

hirdetés

Nagymamám igazi konyhatündér volt, rengeteg trükköt és praktikát ismert, amelyeknek segítségével játszi könnyedséggel oldott meg olyan feladatokat, amelyek az átlag háziasszonynak sokkal több idejébe vagy energiájába kerültek volna.

Itt van néhány trükkje, amelyeknek segítségével megakadályozta azt, hogy sütést követően az olajos gőzfelhő a lakásban szétterjedve büdös, kellemetlen szagot árasszon, és bemocskolja a falakat.

hirdetés

Az első ilyen megoldása, amelyet a címben is említettem, hogy mielőtt sütni készült volna, a még hideg olajba kis alma gerezdeket helyezett, és (elsőre ez bármennyire is hihetetlen) ezzel megelőzte, hogy az olajszag szétterüljön a lakásban.

Egy másik kedvelt megoldása az volt, hogy hal sütése előtt, a halat tartalmazó serpenyő mellé egy másik edénybe vizet, és abba ecetet vagy szegfűszeget tett. Ez a megoldás kiválóan alkalmas ugyanarra a célra.

hirdetés

hirdetés

Az ecetes pára megakadályozta, hogy az olajfelhő szétterjedjen a lakásban.

Máskor az olajba citromot facsart, amely nemcsak kiváló ízt adott az ételeknek, de ismét csak remekül működött az olajos gőz ellen.

hirdetés

Akkor sincsen katasztrófa, ha az olajos pára már szétterjedt a lakásban, ekkor a szellőztetésen kívül egy másik megoldást is tudunk alkalmazni: utólag is használhatjuk az ecetes vizet: ez a közömbösíti az olajos párát a lakásban!

hirdetés

Forrás:

Következő cikk:   Így növeszd tömegszámra a citromot a konyhádban. Csak egy citrom kell hozzá, meg ez a trükk