hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség

Naponta ennyi lépést kell megtenned a fogyáshoz!

hirdetés

Sokan szenvednek különböző egészségi problémáktól a testsúlyuk miatt. Nagyon sok könnyű és gyors diéta létezik, de nem mind hatékonyak és szinte egyik sem nyújt hosszútávra szóló megoldást. Határozottan úgy a legjobb fogyni, hogy nem is tudunk róla!

Ez lehetséges, mégpedig úgy, hogy többet gyalogolunk! És hogy mennyit kell menned annak érdekében, hogy ez a kilóid számán is megmutatkozzon?

Több tényezőtől függ, hogy gyaloglással mennyi kalóriát tudsz elégetni, de főként a testsúlyodtól és attól, hogy hol gyalogolsz.

hirdetés

Általában 400 kalóriát égetünk el, ha 6,4 km/h-s sebességgel gyalogolunk. Tehát ahhoz, hogy 100 kalóriát elégessünk, 2000 lépést vagy 1,6 km-t kell gyalogolni. 3500 kalóriát kell elégetni ahhoz, hogy 0,45 kg-ot leadjunk.

A fogyás legegészségesebb mértéke, ha hetente ennyi súlyfeleslegtől szabadulunk meg. Azaz, napi 500 kalóriát kell elégetni vagy 8 km-t sétálni.
Egyszerűnek tűnik, igaz? Hogy még inkább az legyen, adunk néhány tippet!

hirdetés

Gyalog menj a munkahelyedre és onnan haza!
Gyalogoljatok reggel a gyermekeddel az iskolába!
Liftezés helyett használd a lépcsőt!
Ne buszozz és ne taxizz!
Az autóval mindig egy kicsit távolabb parkolj és a maradék utat gyalog tedd meg!
Az első hét alatt sétálj 15-20 percet, hogy hozzászoktasd magad a gyalogláshoz, majd fokozatosan növeld az időtartamot, míg el nem éred a napi 1 órát!

hirdetés
hirdetés

Ha megteszed a szükséges lépéseket, új testnek örvendhetsz!

Forrás:ketkes.com

Következő cikk:   A nő vett egy lepusztult, 1942-ben épült bunkert és csodaszép luxuslakássá alakította: kár, hogy nem eladó, megvennénk