hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség

Olivér a Csimber – félig csimpánz, félig ember hibrid. Rengeteg megmagyarázhatatlan kérdés merül fel az eltitkolt esettel kapcsolatban…

hirdetés

Az evolúciós elmélet óta keresik a hiányzó láncszemet ember és állat között. 50 évvel ezelőtt, azt gondolták, hogy talán megvan a megoldás. Megtalálták Olivért, aki vagy egy nagyon fejlett majomfajhoz tartozó első példány, vagy egy félig ember félig majom hibrid. Miután elhíresült, hogy 47 kromoszómája van, mindenki biztos volt a csodában.

hirdetés

A majmot kb. 2 éves korában találták meg Kongóban, 1960-ban. A kutatók teljesen le voltak döbbenve, és sok megmagyarázhatatlan dolgot találtak.
Az átlagosnál jóval kisebb volt a feje, az arcán pedig nem volt szőr. Sokkal többet járt két lábon, szinte sose ereszkedett négy lábra. Majomtársaival egyáltalán nem tudott jó kapcsolatot kialakítani, viszont az emberek társaságát nagyon élvezte és kereste is.

hirdetés

hirdetés

Frank és Janet Berger fogadták örökbe, meggyőződésük volt, hogy egy hibridről van szó. De mikor Olivér kamasz korba ért, el kellett költöznie. Egyáltalán nem vonzódott a lány majmokhoz, a nőkhöz annál inkább. Janetre is rámozdult, és már tarthatatlanná vált a helyzet, ezért döntöttek a költözés mellett.
Egy kis érdekesség, hogy egy hölgy fel is ajánlotta, hogy a kutatási eredmények érdekében, bevállalja az intim kapcsolat létesítését a majommal. Természetesen ezt nem engedélyezték.

hirdetés

hirdetés

Ezután Olivér bejárta a fél világot, több gazdája is volt. Még cirkuszi majomként is dolgozott, emberek ezrei csodálták.

A majom tökéletesen tudta használni a WC-t, kávézott és még fogat is mosott. A későbbiekben is csak ritkán járt négy lábon.
A tudósok rengeteg vizsgálatot és kísérletet végeztek rajta. Az akkori sajtó megírta a hírt, miszerint a majomnak 47 kromoszómája van. Az embereknek 46, egy csimpánznak viszont 48. Így azt gondolták, hogy megtalálták a hiányzó láncszemet, a hír borzasztó gyorsan terjedt.

hirdetés

A tudósok tovább vizsgálódtak, összehasonlították más egyedekkel, és a későbbiekben kiderült, hogy megvan az a plusz egy kromoszóma is, tehát Olivér igazi majom. Volt eltérés a többihez képest, és rendkívül gyorsan tanult, nagyon okos állat volt. Legalább két évtizeden keresztül vizsgálták a majmot, amire megkapták a válaszokat.
Végül Olivér több majomtársával együtt élte le idős korát, és még szerelmet is talált egy majomlány személyében. 2012-ben békésen elaludt a függőágyában.

hirdetés

Forrás:vilagunk.hu

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés