hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség

Óvodások miatt kapott idegösszeomlást a túszejtő

hirdetés

Egy túszejtés mindig ijesztő és félelmetes, ám jól tudjuk, a kivétel erősíti a szabályt. Tragikomikus jelenetek zajlottak le egy túszejtés során az Egyesült Államokbeli Dél-Kalifornia államban.

Egy férfi fel akart szállni az iskolabuszra, amin már tizennyolc óvodás és iskolás gyermek utazott. Kenneth Corbin, a busz sofőrje közölte a férfival, hogy ezen a járművön nem utazhat, erre az idegen fegyvert rántott. Mivel Corbin féltette a gyerekek életét, ezért engedélyt adott a férfinak, hogy leüljön mellé. A fegyveres Jovan Collazo, egy huszonhárom éves újonc katona volt, aki mindössze három hete vonult be a laktanyába.

Collazo haza szeretett volna menni, ezért arra utasította a buszsofőrt, hogy vigye a legközelebbi városba, méghozzá olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet. Még azt sem engedte meg neki, hogy megálljon a piros lámpáknál.

hirdetés

Az idegen férfi tehát túszol ejtette az utasokat és a jármű vezetőjét. Ám a drámai helyzet végül komikussá vált. Az ovisok faggatni kezdték Collazót, aki nehezen viselte a kérdések sorozatát és feladta.

hirdetés

A gyerekek megállás nélkül olyanokat kérdeztek tőle, hogy “Katona vagy? Hova megyünk? Bántani fogsz minket? A sofőr bácsit fogod bántani?” Ezt pedig a túszejtő képtelen volt elviselni.

hirdetés
hirdetés

Collazo a kérdések hallatán feszült lett, majd pszichésen összeomlott. Négy mérföld buszozás után közölte a sofőrrel, hogy le akar szállni. A vezető megállt, a túszejtő pedig önként elhagyta az iskolabuszt. Jovan Collazót rövid időn belül elfogták a rendőrök és letartóztatták.

hirdetés

Forrás:vilagunk.hu

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés