Igazi krémes álom, ráadásul egyszerűen elkészíthető!
Íme, az alábbiakra lesz szükséged hozzá:
A tortalaphoz és a krémhez:
Kettőszázötven gramm babapiskóta,
Tíz gramm zselatin,
Százhetven gramm vaj,
Százhetven gramm cukor,
Háromszáz gramm tejföl,
Háromszáz gramm joghurt,
Háromszáz milliliter tejszín,
Ötszáz gramm meggy (fagyasztott vagy friss).
A sziruphoz:
Kettőszáz milliliter tej,
Két-három e.k. cukor.
A díszítéshez:
Egy e.k. cukor,
Tíz-tizenöt meggy,
Ötven-száz gramm tejcsokoládé.
Így készítsd:
A sziruphoz szükséges mennyiségű cukrot egy edénybe öntünk, majd lassú tűzön olvasztjuk. Amikor már enyhén barnává vált, a hideg tejjel engedjük fel. Állandó kavargatás szükséges a cukor olvadásáig.
Egy kapcsos torta formába tesszük a piskótákat, és meglocsoljuk a karamellás tejjel.
A zselatint némi vízben feloldjuk, és hagyjuk, hogy tíz percet álljon.
A tejszínt felverve helyezzük a hűtőbe.
A vajat a cukorral kavarjuk ki, míg krémes nem lesz. Ezután adjuk hozzá a joghurtot és a tejfölt.
A vajas krémhez hozzáadjuk a zselatint is. Mikor ezt belekavartuk, finom mozdulatokkal keverjük bele a habbá vert tejszínt és a meggyet is. a krémmel készen is vagyunk!
A krém felét a lerakott piskótára helyezzük, majd mehet rá egy újabb sor piskóta, majd újra krém!
Miután a tortánk kész, hagyjuk a hűtőben állni minimum hat órán át. Utána kapcsold le a tortaforma oldalát.
A csokoládé felét olvaszd fel és langyosan folyasd a torta tetejére. A maradék csokoládét lereszelve szórd rá. A meggyet cukorba mártve helyezzük a tortánk tetejére.
Jó étvágyat kívánunk az egész családnak!
Forrás:tudnodkell.info