hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség

Szitába tette, az ágymatracára szórta és fél órán át rajta hagyta: olyan lett a matrac, akár az új

hirdetés

Ha szeretnéd megtisztítani a matracod olcsón, a lehetőlegkényelmesebben, akkor a dolog titka ismét a szódabikarbóna mindenható erejében rejlik. Mindig jó, ha van kéznél szódabikarbónánk, hiszen számtalan dologra alkalmazhatjuk.

Tisztítás

Először is porszívózzuk le alaposan a matracot. Ezt a műveletet időnként biztos mindenki el szokta végezni, de ez még korántsem elég a fertőtlenítéshez. Egy szitába tegyünk kb. egy fél csészényi szódabikarbónát, és alaposan szórjuk meg vele a matrac felületét, majd hagyjuk rajta 30 percig.

hirdetés

Az apró szemcséjű szódabikarbóna hatására megszabadulunk a matrac kellemetlen, állott szagától. De természetesen a száraz szódabikarbóna nem tudja eltávolítani a különböző foltokat, amelyeket leginkább az emberi testnedvek okoznak. Egy tiszta törlőrongyot nedvesítsük be hideg vízzel, és azzal próbáljuk előbb fellazítani a foltokat, de ne súroljuk, mert azzal jobban széthordjuk a foltot okozó anyagokat.

Foltok

hirdetés

A régebbi foltokat kiszedhetjük, ha egyforma arányban elkeverünk sót, szódabikarbónát és vizet, és a kapott pasztával dörzsöljük be a szennyeződést. Az is fontos, hogy ha víz került a matracra, csak akkor aludjunk rajta, ha előbb teljesen felszárítottuk a nedvességet.

hirdetés

Ha szeretnénk a matracunkat még sokáig használni, akkor érdemes egy védőhuzatot vásárolni, vagy készíteni, és azzal bevonni a fekhelyünkül szolgáló puhaságot.

hirdetés

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!

Forrás:www.csodasszavak.com

Következő cikk:   A nő nem akart fizetni a frissen beszerelt hátsó szélvédőért, de a szerelő megoldotta