hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség

Tégy fekete borsot a mosógépbe! Az eredményen te is el fogsz csodálkozni!

hirdetés

Nagyon kellemetlen, amikor a világosabb ruhák mosás után színt váltanak. Biztosan te is jártál már így! Ezt vagy az okozza, hogy valamelyik színes ruha megfogja, vagy a mosógép nem volt eléggé tiszta.

Bármi is legye az oka, könnyen meg tudod akadályozni az elszíneződést, ha az alábbi természetes módszereket alkalmazod.

hirdetés

Megtudhatod azt is, hogy mit kell tenned annak érdekében, hogy a sötét ruhák ne eresszék a színüket.
Fekete bors

Egy teáskanál fekete borsot keverj el a mosószerrel. Tedd a mosószeres fiókba, ne az elsőbe, hanem az utána következőbe, és indítsd el a gépet egy olyan programon, mely hideg vízzel kezd. A bornak köszönhetően a mosószer egyáltalán nem fog nyomot hagyni a ruhákban. A sötét ruhákon a legbosszantóbb tud lenni a rászáradt, fehér mosószer.
Konyhasó

hirdetés

Keverj néhány kanálnyi konyhasót a mosószerhez. Ez is megakadályozza, hogy foltosak maradjanak a sötét ruhák, sőt sokkal élénkebb színűek lesznek száradás után.
Ecet

hirdetés

Az ecet is segítségedre lesz abban, hogy a mosószer nyomtalanul kijöjjön a ruhákból, és puhábbá varázsolja a durva anyagokat is. Egy csésze ecetet tölts a gépbe mosás közben. Ne aggód, nem fog érződni a szaga, mire a végéhez ér a program, már elillant a jellegzetes ecet illat.
Citrom

A citromlé segítségével az elhasználódott, régi ruhák is új életre kelnek.
Kávé, vagy fekete tea

hirdetés

Készíts két csésze kávét, vagy fekete teát, és önts a mosógép első fiókjába. Ezt csak abban az esetben alkalmazd, ha fekete ruhák vannak a gépben. A mosás végeztével a ruhák teljesen új színben fognak pompázni.

hirdetés

Forrás:www.tudasfaja.com

Következő cikk:   Ha sárgadinnyét veszel, erre a pár dologra nagyon figyelj!