hirdetés
Egyéb, Életmód, Emberek, Érdekesség, Megható

Több mint 600 gyereket nevelt fel 50 év alatt a nő: „Úgy szerettem őket, mintha a sajátjaim lettek volna”

hirdetés

Linda Herringnek öt biológiai gyereke van, és nevelt gyerekei közül hármat hivatalosan is örökbefogadott.

hirdetés

Amikor Linda Herring és a férje úgy döntöttek, hogy nevelőszülők lesznek, még nem is sejtették, hogy idővel több, mint 600 gyerek fordul majd meg az otthonukban. Linda akkor kezdett érdeklődni a nevelőszülőség iránt, amikor megtudta, hogy az egyik barátja tizenéves lányokat fogad be az otthonába.

hirdetés

„A legjobb barátom tinédzser lányok nevelését vállalta, és arra gondoltam, hogy jó lenne ugyanezt csinálni, de én kisgyerekeket szerettem volna” – mondta Herring, aki férjével, Bobbal, ekkor még Iowa államban élt. „Úgyhogy beszéltem a szociális intézményekkel, és megegyeztünk, hogy olyan gyerekeket fogadok be, akiknek orvosi ellátásra volt szükségük” – mesélte a nő.

hirdetés

Herring később Ohio államba, Tiffinbe költözött, de továbbra is fogadott gyerekeket. 76 éves korában már 5 évtizede tevékenykedett nevelőszülőként, és 2020-ban kitüntetést is kapott a munkájáért, miután 2019 októberében egészségügyi problémák miatt le kellett mondania arról, hogy további gyerekeket fogadjon be.

hirdetés

hirdetés

De visszatekintve azt mondja, mindig is imádta, hogy az otthona tele volt gyerekekkel. „Úgy szerettem a nevelt gyerekeimet, mint a sajátjaimat, valószínűleg jobban is, mint kellett volna” – mondta Herring. „Sírtam, amikor egy gyerek elhagyta az otthonunkat, függetlenül attól, mennyi ideig volt nálunk. Nagyon nehéz volt elbúcsúzni tőlük. Folyton azt kérdezgettem magamtól, miért teszem ezt magammal – mert soha nem volt könnyű elbúcsúzni egy gyerektől. De folytattam, mert olyan sok szeretetet tudtam adni ezeknek a rászoruló gyerekeknek.”

Herring nem csak a gyerekek nevelésével foglalkozott, hanem otthoni napközit is vezetett, sőt, éjszakai gondnokként dolgozott egy közeli középiskolában.

A nő ráadásul 50 éven át önkéntes mentősként is dolgozott, és mindenki arról ismerte a környéken, hogy a körülményektől függetlenül soha nem utasított vissza egy gyereket sem, és öt saját gyereke mellé a nevelt gyerekei közül is örökbefogadott hármat. A 40 éves Anthony Herring mindössze 6 hónapos volt, amikor Linda befogadta, és 3 éves, amikor hivatalosan is örökbe fogadta.

hirdetés

„Most, szülőként, még inkább értékelem azt, hogy örökbe fogadtak, mint annak idején, gyerekként. Anya és apa megtanították nekem, hogy a családot nem feltétlenül a vér határozza meg, hanem az, hogy vannak körülötted emberek, akik szeretnek” – mondta Anthony a CNN-nek.

„Nehéz szavakban kifejezni a hatását. Mindig készen állt, hogy segítsen egy rászoruló gyereknek. Ezek a gyerekek általában traumatikus helyzeteket éltek át, ő pedig befogadta őket, meleg ágyat, tiszta ruhát, meleg ételt és szeretetet biztosított nekik. Ugyanakkor azért is keményen dolgozott, hogy összetartsa a családokat. Azon, hogy együtt tartsa a testvéreket. Segített a biológiai szülőknek, hogy változtatni tudjanak, és visszakaphassák a gyerekeiket. Mindig gondoskodott róla, hogy minden új gyerekről készüljön egy profi fotó, ami felkerült a nappali falára. Ez apróságnak tűnik, de segített nekik abban, hogy otthon érezzék magukat” – mesélte Anthony.

hirdetés

Herring minden kétséget kizáróan megérdemelte az elismerést, amit a munkájáért kapott: „Ha az éjszaka közepén felhívták Lindát, hogy fogadjon be egy gyereket, ő bárhová hajlandó volt elmenni érte” – állt a kitüntetés indoklásában. „Linda főleg olyan kisgyerekeket nevelt, akiknek speciális egészségügyi szükségleteik voltak, és a garázsában ruhatárolókat tartott, amelyekben méret és nem szerint osztályozva sorakoztak a ruhák. Senkinek nem kellett attól tartania, hogy valamelyik gyereknek esetleg nem lesz, amit viselnie, még akkor sem, ha úgy érkeztek hozzá, hogy az volt az egyetlen rend ruhájuk, ami éppen rajtuk volt.”

Forrás:twice.hu

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés