hirdetés
Életmód, Emberek, Érdekesség, Megható

Ugandai kislányt fogadtak örökbe, de miután megtudták az igazságot döbbenetes dolgot tettek

hirdetés

Az örökbefogadás egy nagyszerű alternatíva akkor, ha egy párnak nem jön össze a baba. Ezzel a lehetőséggel új esélyt kapnak, hogy szülővé válhassanak. Persze ez a procedúra sem megy könnyen, mivel több kritériumnak is meg kell felelni. Egy párnak szerencséje volt, ugyanis örökbe fogadhattak egy ugandai kislányt, ám történetük különös fordulatot vett.

A világ árvaházaiban és gyermekotthonaiban gyermekek milliói várnak arra, hogy biztonságos otthonba kerüljenek, ahol szeretik őket. Mint ahogy az imént is említettük az örökbefogadás nem egy gyors folyamat, és pontosan emiatt riaszt olyan sok párt. Néha évekbe telik, amíg a kisgyermek megfelelő családba kerül.

Jessica és Adam Davis elhatározták, hogy örökbe fogadnak egy gyermeket. Annak ellenére, hogy négy saját gyermekük volt, szerettek volna még egy egyet. Mivel nem akartak sok évet várni, ezért úgy döntöttek, hogy olyan országból fogadnak örökbe gyereket, ahol gyorsabban megy végbe ez a procedúra. Így esett a választás Ugandára. Tisztában voltak az ottani körülményekkel és a gyermekek által átélt traumákkal is.

hirdetés

A párnak sikerült hamar örökbe fogadni Namatat, ám a kislány nem beszélt angolul. A pár sejtette, hogy a lány fiatal kora ellenére is sok nehézségen ment keresztül. Jessica és Adam idővel megtudták, hogy a kislány elveszítette édesapját, anyja pedig nem igen gondoskodott róla. Azt is megtudták, hogy nem járt iskolába, sokszor bántalmazták és szinte nem volt olyan ember az életében, aki szerette volna őt.

Hat hónap alatt a kis Namata megtanult angolul és elmondta az igazságot az életéről. Bevallotta, hogy egyáltalán nem hanyagolták el, az anyja nagyon is szerette őt, sőt iskolába is járatta. A szegénység ellenére boldog volt és bevallotta, hogy nagyon hiányzik neki a biológiai édesanyja.

hirdetés

A házaspár teljesen ledöbbent ennek hallatán, de nem kételkedtek szavaiban, mert mi oka lett volna hazudni. Úgy döntöttek, hogy jobban beleássák magukat Namata életébe. Rövid időn belül megtudták, hogy a kislányt valójában elvették az édesanyjától de nem azért, mert elhanyagolta, hanem mert az örökbefogadó ügynökség hazudott az anyának.

Következő cikk:   15 zseniális ötlet szülőknek és gyermekeiknek
hirdetés

Namata édesanyjának azt mondták, hogy a lánya csak néhány évre megy el külföldre iskolába. Az asszonynak fogalma sem volt arról, hogy mi is folyik valójában a háttérben. Jessica és Adam azonnal cselekedtek. Ügyvédeket fogadtak és sikerült kapcsolatba lépni Namata vérszerinti édesanyjával. A pár jószívűségének és becsületességének hála a kislány visszatérhetett a családjához. Igaz, hogy megszerették őt, de fontosabbnak tartották az ő boldogságát.

hirdetés

Sajnos kiderült, hogy több család is így járt, ahogy ők, ezért feljelentést tettek. Az illegális örökbefogadással foglalkozó ügynökségeket bezárták és a gyerekeket visszajuttatták eredeti családjukhoz. Namata azóta is tartja a kapcsolatot Jessicaval és Adammal.

Forrás:erdekesportal.com