hirdetés
Emberek, Érdekesség, Fejtörő

Ügyes vezető vagy, aki ismeri a KRESZ-t? Akkor tippeld meg, mi a helyes haladási sorrend a három járműnél:

hirdetés

Jó vezetőnek tartod magad, aki ismeri a KRESZ szabályait? Ennek a szituációnak a megítélésével remekül tesztelheted magad.

Ez a kép nemrég került fel a netre és már most rengeteg vitát generál: a netezők ugyanis nem igazán tudnak megegyezni abban, hogy mi is a helyes sorrend.

Pedig ez nem egy túl elvont helyzet, meglehetősen hétköznapi szituációt láthatunk a rajzon: három jármű érkezik egy kereszteződéshez, ahol számos közlekedési tábla is jelzi, mi a teendő.

hirdetés

A nyilak a különböző járművezetők szándékait jelölik: a teherautó balra szeretne fordulni, a személyautó jobbra, a busz pedig egyenesen kíván továbbhaladni.

A kérdés, amit meg kell válaszolnod, csupán ennyi: mi a helyes haladási sorrend: melyik betűvel jelzett jármű indulhat először, melyik másodiknak és melyik utolsónak?

hirdetés

hirdetés

Ha van kedved, írd meg a válaszod kommentben! Mi egyelőre nem áruljuk el a megoldást, kíváncsiak vagyunk, melyik sorrendre tippeltek a legtöbben.

hirdetés

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

Forrás:www.fontosszavak.info

Következő cikk:   Amikor a két harmincas fiatal találkozott, azonnal szerelembe esett. Aztán két hete kiderült valami sokkoló kettőjük kapcsolatáról